• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 februari 2006

Roodbaarsfilet met tapenade

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten
In de oven: 10 minuten

Roodbaars is een vis met vrij stevig vlees en een fijne smaak. Dit makkelijke gerecht uit de oven is eenvoudig maar bijzonder lekker door de zelfgemaakte tapenade met veel tomaten. Wel de lekkerste gemarineerde zwarte olijven gebruiken die je kunt vinden (met pit!), pitloze olijven uit een pot hebben vaak maar weinig smaak. Tip: de Turkse winkel of de markt.

Nodig:
4 roodbaarsfilets (à 125-150 g)
handvol verse basilicumblaadjes
1 dl fruitige olijfolie
6-8 romaatjes (langwerpige kerstomaatjes)

Tapenade:
100 g lekkere zwarte olijven
50 g zongedroogde tomaten (op olie)
1 knoflookteen
4 ansjovisjes
1 el kappertjes
versgemalen peper
scheut olijfolie

  1. Oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Hou 4 blaadjes basilicum apart voor de garnering.
  3. Hak de rest fijn in de keukenmachine of blender terwijl je 1 dl olijfolie toevoegt tot een mooie dunne dressing.
  4. Voeg zout en peper toe.
  5. Bewaar de saus tot gebruik in een jampotje.
  6. Ontpit de olijven.
  7. Spoel de kappertjes en ansjovis in een vergiet af onder de kraan.
  8. Doe alle ingrediënten voor de tapenade in de keukenmachine en maal tot een mooie tapenade terwijl je de olijfolie erbij giet.
  9. Vet een braadslee in met olijfolie.
  10. Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze naast elkaar in de braadslee.
  11. Besmeer ze met een dun (!) laagje tapenade.
  12. Snij de kerstomaatjes doormidden en leg ze bovenop de vis, snijzijde naar boven.
  13. Laat de vis in ± 10 minuten gaar worden in de oven.

Serveren:

  1. Schep de vis op borden met op elke vis 3 halve tomaatjes.
  2. Garneer met een blaadje basilicum.
  3. Schud het jampotje met dressing goed heen en weer en druppel met een lepeltje een mooie lijn saus rondom de vis.

Lekker met aardappelpuree of knapperig Turks brood.

Wijntip van Harold Hamersma
Rosé de Provence, geen twijfel over mogelijk.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Couscous met scampi en korianderpesto

biefstuksalade

Salade met biefstuk, aardappel, aubergine

Fatteh met champignons

Vorig bericht: « Mosselen met witte wijn
Volgend bericht: Stamppotje rauwe andijvie met saucijsjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN