• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 maart 2006

Supersnel maïsbrood

(4 personen)

Bereiden: 5 minuten
In de oven: 35 minuten

Dit cake-achtige broodje is supersnel klaar. Niet uitgebreid kneden, niet uren rijzen op een warme plek. Het is gewoon een kwestie van even alle ingrediënten door elkaar roeren en vervolgens kan het de oven in. Dampend warm het lekkerst! Bijvoorbeeld bij een maaltijdsalade, of met een dipschaaltje olijfolie erbij.

Nodig:
1 kopje bloem (100 g)
1 kopje polenta (maïsgriesmeel) (150 g)
1 el bakpoeder
2 eieren
1 kopje melk (2 dl)
flinke scheut olijfolie (1/4 kopje)
1 volle tl zout
klontje boter (om in te vetten)

  1. Oven voorverwarmen op 200°C
  2. Meng bloem, polenta, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Giet de eieren, melk en olijfolie erbij.
  4. Klop alles kort door elkaar.
  5. Vet een cakeblik in met wat boter en bepoeder licht met wat bloem.
  6. Giet het mengsel erin en zet in de oven.
  7. Na 35-40 minuten is het brood goudbruin en gaar.

Serveren:
Snij het brood (dat niet heel hoog wordt) in handzame smalle sneetjes.
Ideale begeleider van salade, bijvoorbeeld deze andijviesalade met linzen.
Ook lekker met een schaaltje olijfolie om in te dippen, of wat roomboter.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips (bijvoorbeeld de variant met gedroogde tomaten)!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tabouleh met scampi van Jeroen Meus

aardappelsalade

Aardappelsalade met tuinkruiden

Moes van rabarber en aardbei

Vorig bericht: « Pasteis de Belem
Volgend bericht: Wentelteefjes van rozijnenbrood »

Primaire Sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

Nu in de winkel

  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 19,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld