• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juni 2006

Lamsspiesjes met kruidige yoghurtdip

(4 personen, ± 12 stuks)

Bereiden: 15 minuten
In de pan: 5-10 minuten

Deze heerlijke spiesjes zijn sappig en vol kruiden. De citroenschil geeft er een fris accent aan. Gepekelde citroenen koop je bij de Turkse slager of op de markt: het vruchtvlees is bremzout en wordt niet gebruikt, maar de schil geeft veel smaak. Maar als je de citroenen niet kunt vinden, kun je ze ook weglaten. Datzelfde geldt voor de amandelen. Die je overigens ook weer kunt vervangen door bijvoorbeeld pistachenootjes. En in plaats van spiesjes kun je er ook gewoon balletjes van draaien. Kortom: legio mogelijkheden!

Nodig:
400 g lamsgehakt
½ gepekelde citroen
handje koriander
handje platte peterselie
3 el komijnpoeder
50 g amandelen
1 ei
zout & peper
olijfolie
Yoghurtdip:
250 g dikke (Turkse/Griekse) yoghurt
1 groene peper
1 knoflookteen
handje koriander
zout & peper

Yoghurtdip:

  1. Hak het pepertje en de knoflook heel fijn.
  2. Hak de koriander fijn.
  3. Meng alles door de yoghurt en breng flink op smaak met zout en peper.
  4. Zet even weg om de smaken in te laten trekken.

Spiesjes:

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Laat afkoelen en hak fijn.
  3. Snij het vruchtvlees van de gepekelde citroen en gooi weg. Hak de schil fijn.
  4. Hak de verse kruiden fijn.
  5. Meng alle ingrediënten door het gehakt, inclusief royaal zout en peper.
  6. Kneed er langwerpige balletjes van en steek er satéprikkers door.
  7. Besprenkel ze met een klein beetje olijfolie.
  8. Verhit een grilpan en bak de spiesjes circa 2-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte)

Serveren: Serveer de spiesjes met de yoghurtdip én met zelfgemaakte paprika-hazelnootdipsaus!

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kerst in een pannetje

bietjessalade

Bietjessalade met geitenkaas

Macarons

Vorig bericht: « Tuinbonensalade met venkel en frisse gemberdressing
Volgend bericht: ff koken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN