De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2006

Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus

(4 personen)

Bereiden: 15 minuten
Marinadetijd: 15 minuten (of langer)

Een heerlijk snel gerecht, waarbij het meeste werk zit in de voorbereiding van alles snijden en klaarzetten. Het geheim van sappige biefstukreepjes is marineren en ultrakort bakken. Verder is dit gerecht ideaal om zelf mee te variëren, al naar gelang de spullen die je in huis hebt.

Nodig:
400 g biefstuk
125 g oesterzwammen
125 g shii-take
250 g sugarsnaps of peultjes
4 lente-uitjes
stukje verse gember (± 3 cm)
1 knoflookteen
1 Spaanse peper
2 el sojasaus
2 el oestersaus
1 tl suiker
versgemalen zwarte peper
plantaardige olie

  1. Snij de biefstuk in reepjes en marineer minimaal een kwartier in de sojasaus.
  2. Hak de knoflook en gember fijn.
  3. Snij de Spaanse peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes.
  4. Snij de oesterzwammen in reepjes, de shii-take in plakjes.
  5. Snij de lente-ui in ringetjes.
  6. Zet alles klaar in bakjes.
  7. Verhit wat olie in de wok.
  8. Schep de knoflook, gember en Spaanse peper even om.
  9. Doe de reepjes biefstuk erbij en bak kort aan (max. 1 minuut). Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
  10. Verhit nog een scheutje olie en wok de paddestoelen kort tot ze zacht zijn. Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
  11. Wok de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn.
  12. Doe vlees en paddestoelen terug in de wok.
  13. Voeg toe: oestersaus, suiker en snufje versgemalen peper. Roer tot alles goed is gemengd.
  14. Schep de lente-uitjes erdoor.

Lekker met: rijst

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Niçoise met boontjes en makreel

Recept voor antipakjesavond: Carbonara

Kliekjesrecept risotto (9): Riso al salto

Vorig bericht: « Loempiaatjes met wintergroenten
Volgend bericht: Kleyns Basics »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN