(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
Marinadetijd: 15 minuten (of langer)
Een heerlijk snel gerecht, waarbij het meeste werk zit in de voorbereiding van alles snijden en klaarzetten. Het geheim van sappige biefstukreepjes is marineren en ultrakort bakken. Verder is dit gerecht ideaal om zelf mee te variëren, al naar gelang de spullen die je in huis hebt.
Nodig:
400 g biefstuk
125 g oesterzwammen
125 g shii-take
250 g sugarsnaps of peultjes
4 lente-uitjes
stukje verse gember (± 3 cm)
1 knoflookteen
1 Spaanse peper
2 el sojasaus
2 el oestersaus
1 tl suiker
versgemalen zwarte peper
plantaardige olie
- Snij de biefstuk in reepjes en marineer minimaal een kwartier in de sojasaus.
- Hak de knoflook en gember fijn.
- Snij de Spaanse peper (zonder zaadjes) in dunne reepjes.
- Snij de oesterzwammen in reepjes, de shii-take in plakjes.
- Snij de lente-ui in ringetjes.
- Zet alles klaar in bakjes.
- Verhit wat olie in de wok.
- Schep de knoflook, gember en Spaanse peper even om.
- Doe de reepjes biefstuk erbij en bak kort aan (max. 1 minuut). Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
- Verhit nog een scheutje olie en wok de paddestoelen kort tot ze zacht zijn. Haal ze uit de wok en bewaar in een diep bord.
- Wok de sugarsnaps tot ze beetgaar zijn.
- Doe vlees en paddestoelen terug in de wok.
- Voeg toe: oestersaus, suiker en snufje versgemalen peper. Roer tot alles goed is gemengd.
- Schep de lente-uitjes erdoor.
Lekker met: rijst
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!