• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 november 2006

Kleyns Columns

Volkskrantlezers sméékten er naar verluidt al jaren om: de Volkskeukencolumns van Onno Kleyn in boekvorm. Vooruit dan maar. Zojuist verscheen het kloeke bundeltje, simpelweg Kleyns Columns geheten. Met een voorwoord van Ronald Giphart, die het zo fijn lijkt om Onno Kleyn te zijn. Nog fijner lijkt mij: een Onno Kleyn in huis. Een no-nonsense man met humor en verfijnd ironisch taalgebruik die speciaal voor jou elke avond de sterren van de hemel kookt. Kom d’r nog eens om tegenwoordig. Vallen ze niet ergens te bestellen?

Maar we dwalen af.

De framboos en ik
De gebundelde columns zijn gerangschikt naar seizoenen, beginnen met een aanstekelijke ontboezeming en lopen steevast uit op een toepasselijk recept. Dat evenzo steevast makkelijk te maken en lekker is. ‘Hoe vaak kwamen wij elkaar tegen, de framboos en ik? Niet vaak genoeg’, eindigt onverwijld in vier frambozentorentjes met banketbakkersroom. En een recept over gepaneerde vis begint aldus: ‘Al eens 56 euro voor een portie vissticks betaald? Ik wel.’ Het recept neemt meestal maar een kwart van de totale ruimte in gebruik, zo eenvoudig kan koken kennelijk zijn.

Hatseki(e)dee
Tegelijk met deze bundel verscheen ook Kleyns Basics (zie gisteren). Een duidelijke tweeling op het eerste gezicht, de auteur heeft zelfs hetzelfde overhemd aan op beide covers. Beide verluchtigd met sierlijk eenvoudige illustraties van Marly Hendricks en een voorwoord van Ronald Giphart, maar gek genoeg is het binnenwerk wel in twee verschillende lettertypes. En zowaar kwam de hatsekidee weer voorbij, ditmaal als hatsekideesmaak, in Basics als hatsekiedeekruiden. Intrigerend die verschillende spelling: twee verschillende eindredacteuren?

Gouden kip
Soms is lezen over koken en eten bijna lekkerder dan eten zelf. Dat gevoel bekruipt me bij deze columns annex recepten. Binnenkort maar eens maken: gouden kip (met kurkuma en gember), of het intrigerende recept van pasta met savooiekool, braadworst, ganzenvet (ik heb hier toch nog een pot staan) en truffel. En er liggen nog tamme kastanjes, die kunnen dan mooi in de kastantjesoep van pagina 143. Maar niet meteen de keuken in. Eerst nog even lekker verder lezen.

Lees hier de recensie over het tweelingboek Kleyns Basics.

Onno Kleyn, Kleyns columns, Uitgeverij Het Spectrum, € 14,95

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookboek Altijd feest

Wortelpeterseliesoep

Chocolate & Zucchini kookboek

Vorig bericht: « Kleyns Basics
Volgend bericht: Hitte Bill Buford »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN