• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 maart 2007

Loempiaatjes met groente en garnalen

(8 stuks) / Optie: vegetarisch

Bereiden: 35 minuten

Deze doorzichtige Cambodjaanse loempiaatjes worden niet gefrituurd, maar opgerold in een natgemaakt stukje rijstpapier, waarna de fleurige groentevulling er mooi doorheen schijnt. Superslank, beeldschoon en ze dippen zo heerlijk weg in het bijbehorende sausje. De lijst met ingrediënten lijkt lang, maar vergis je niet: ze zijn doodsimpel om te maken. Voor de vegetarische versie laat je de garnalen weg.

Nodig:
8 ronde vellen rijstpapier (toko)
½ winterpeen
½ komkommer
24 haricots verts (± 75 g)
100 g gepelde jumbogarnalen
8 blaadjes sla (lollo bionda of little gem)
klein bosje (Thaise) basilicum
1 kleine ui
scheutje oestersaus
scheutje plantaardige olie
1 tl suiker
versgemalen zwarte peper

Dipsausje:
1 el fijngeraspte winterpeen
1 knoflookteen
½ rode peper
2 el ongezouten pinda’s
1 limoen
4 el vissaus
2 el suiker
1 dl lauw water

  1. Breng alvast een pan met een laag water aan de kook.
  2. Maak de boontjes schoon.
  3. Schil de peen en komkommer en snij in dunne reepjes, exact even lang als de boontjes.
  4. Blancheer de groenten apart in het kokende water en schep ze met een schuimspaan eruit. Laat afkoelen.
  5. Verwijder de harde nerven uit de slablaadjes.
  6. Snipper de ui en fruit in wat olie glazig.
  7. Doe de garnalen erbij en schep om.
  8. Voeg een scheutje oestersaus toe en wat suiker en peper. Schep even om en haal uit de pan om af te laten koelen.
  9. Vouw een stukje om (zie illustratie in de printversie ).
  10. Leg tegen de rechte rand een blaadje sla. Leg er van elke groente 3 reepjes op, plus wat garnalen en 2 blaadjes basilicum.
  11. Rol het (inmiddels zachte rijstpapier) strak op (zie illustratie in de printversie ).

Dipsausje:

  1. Doe de limoensap, vissaus, water en suiker in een jampotje.
  2. Rasp de wortel in heel dunne sliertjes.
  3. Snipper de knoflook en de rode peper.
  4. Hak de pinda’s fijn.
  5. Doe alles in de jampot, schud goed door elkaar. Laat de smaken liefst een half uurtje even intrekken.

Serveren:
Zet een schaaltje met dipsaus in het midden van een groot bord, leg de loempiaatjes er omheen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Dulce de leche karamel

asperges hollandaisesaus

Asperges met hollandaise-saus

Provençaalse groentetaartjes,

Vorig bericht: « Risotto met artisjok en zalm
Volgend bericht: Braun citromatic miskoop »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN