(4 personen)
Bereiden: 30 minuten
Dit is een hele makkelijke risotto. De twee soorten zalm (zowel verse als gerookte) zorgen voor een subtiel accent. Lekker met artisjokharten en verse dille. Wel even roeren, maar dan heb je ook wat!
Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !
Nodig:
400 g risottorijst
1 ui
2 dl witte wijn
200 g gerookte zalm
200 g verse zalmfilet
2 blikjes artisjokharten (à 400 g)
handje verse dille
2 visbouillonblokjes
olijfolie
versgemalen peper
- Maak ruim 1 liter bouillon van blokjes en houd warm.
- Snipper de ui fijn en fruit zacht en glazig in wat olijfolie in een grote pan.
- Voeg de rijst toe en schep om tot de witte korrels doorzichtig worden.
- Blus af met de wijn.
- Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Steeds één lepel, en dan goed roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst.
- Ga door tot alle bouillon op is. Steeds blijven roeren. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
- Snij intussen de 2 soorten zalm in stukjes.
- Snij de artisjokharten in kwarten.
- Hak de dille fijn (bewaar 4 takjes).
- Voeg als de rijst bijna klaar is de artisjok, zalm en dille toe en laat even meewarmen.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
Serveren:
Schep mooie bergjes risotto op vier (voorverwarmde) borden. Garneer met de takjes dille.
Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !
Wijntip van Harold Hamersma
Artisjok is als solist een lastpak met wijn maar in combinatie met risotto en zalm schikt hij zich graag naar een niet al te ‘groene’ Sauvignon Blanc. Grüner Veltliner smaakt eveneens.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!