De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 maart 2007

Risotto met artisjok en zalm

(4 personen)

Bereiden: 30 minuten

Dit is een hele makkelijke risotto. De twee soorten zalm (zowel verse als gerookte) zorgen voor een subtiel accent. Lekker met artisjokharten en verse dille. Wel even roeren, maar dan heb je ook wat!
Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !

Nodig:
400 g risottorijst
1 ui
2 dl witte wijn
200 g gerookte zalm
200 g verse zalmfilet
2 blikjes artisjokharten (à 400 g)
handje verse dille
2 visbouillonblokjes
olijfolie
versgemalen peper

  1. Maak ruim 1 liter bouillon van blokjes en houd warm.
  2. Snipper de ui fijn en fruit zacht en glazig in wat olijfolie in een grote pan.
  3. Voeg de rijst toe en schep om tot de witte korrels doorzichtig worden.
  4. Blus af met de wijn.
  5. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Steeds één lepel, en dan goed roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst.
  6. Ga door tot alle bouillon op is. Steeds blijven roeren. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  7. Snij intussen de 2 soorten zalm in stukjes.
  8. Snij de artisjokharten in kwarten.
  9. Hak de dille fijn (bewaar 4 takjes).
  10. Voeg als de rijst bijna klaar is de artisjok, zalm en dille toe en laat even meewarmen.
  11. Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren:
Schep mooie bergjes risotto op vier (voorverwarmde) borden. Garneer met de takjes dille.

Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !

Wijntip van Harold Hamersma
Artisjok is als solist een lastpak met wijn maar in combinatie met risotto en zalm schikt hij zich graag naar een niet al te ‘groene’ Sauvignon Blanc. Grüner Veltliner smaakt eveneens.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Madeleines met walnoten

radijs salade

Radijssalade

kersttulband

Kersttulband

Vorig bericht: « Mamma mag ik nog een spruitje
Volgend bericht: Loempiaatjes met groente en garnalen »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN