Geen taartrecept uit het gisteren besproken standaardkookboek Bakken, maar Italiaanse koekjes. Biscotti betekent ‘twee keer gebakken’. Je kent ze vast wel als cantuccini, die je traditioneel in de vin santo doopt bij wijze van – hik – toetje. Maar deze zijn veel rijker, mudjevol lekkere dingen. Echt een winterklusje.
Nodig voor 35 koekjes:
250 g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
¼ tl kaneel
¼ tl nootmuskaat
150 g suiker
2 eieren
170 g boter, gesmolten
75 g gedroogde krenten, kersen of cranberry’s (30 min. geweekt in warm water waarin ze net onderstaan, uitgelekt)
225 g hazelnoten, grof gehakt
2-3 el fijngesneden gekonfijte sinaasappelschil.
De instructies blijken duidelijke uit de foto’s met onderschriften:
Nou vooruit, nog wat losse tips die niet blijken uit de foto’s:
Geen keukenmachine? Met een mixer kan het ook.
Maak 2 lange broden van 28 cm lang, elk 7,5 cm breed.
Oven: 175 °C. 35 minuten bakken (1e keer) en nog eens 30 minuten (2e keer). Af laten koelen op een rooster. 1 week houdbaar in een trommel.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Bakken, lees hier mijn recensie.