• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2007

Stamppotje spinazie met walnoten

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten

Een mooi groen vegetarisch stamppotje met knapperige nootjes. Lekker met verse spinazie, liefst kleine blaadjes babyspinazie. En er gaat ook wat kruidenkaas met knoflook door.

Nodig:
1 kg kruimige aardappels (afkokers)
200 g (baby)spinazie
50 g walnoten
40 g kruidenkaas (à la boursin, paturain)
2 dl melk
zout & versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
klontje boter

  1. Schil de aardappels, snij ze in even grote stukken en kook ze gaar in ± 15 minuten.
  2. Was de spinazie, slinger goed droog en snij iets kleiner.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Verwarm de melk met de boter.
  5. Laat de kruidenkaas erin smelten
  6. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  7. Roer de hete botermelk erdoor tot een smeuïge puree.
  8. Meng in porties de spinazie erdoor, flink roeren tot de spinazie slinkt.
  9. Roer van het vuur af de walnoten erdoor.
  10. Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.

Serveren:
Verdeel de stamppot over 4 borden.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

roodbaars tapenade

Roodbaarsfilet met tapenade

Pasta met coquilles, doperwt en pancetta

Advocaat

Vorig bericht: « Stamppotje spinazie met pancetta
Volgend bericht: Zeeduivel met garnalen in roomsaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN