• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 mei 2007

Aspergetaartjes met doperwten en lenteui

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 20 minuten
In de oven: 20 minuten

Kleine hartige taartjes met een smeuïg groene vulling van doperwten met groene asperges. Met taartdeeg uit de diepvries en heel makkelijk om van tevoren klaar te maken.

Nodig:
4 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
16 groene asperges
150 g diepvriesdoperwten
3 lenteuitjes
200 ml slagroom
100 g parmezaanse kaas (stukje)
3 eieren
zout & peper
1 tl suiker
wat boter + bloem (invetten vorm)

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
  3. Breng de doperwten met de slagroom, wat zout en suiker aan de kook.
  4. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de doperwten gaar zijn.
  5. Pureer met de staafmixer en laat afkoelen.
  6. Snij de houtige onderkanten van de asperges en kook ze 5 minuten in water met zout.
  7. Snij de lenteui in ringetjes.
  8. Rasp de kaas.
  9. Klop in een kom de eieren los en klop de doperwtenpuree, geraspte kaas en royaal peper en zout erdoor.
  10. Vet vier (vierkante) ovenschaaltjes in met boter en bestrooi met wat bloem.
  11. Doe het deeg erin, zorg voor opstaande randjes.
  12. Leg de asperges erin. Giet het eimengsel erover.
  13. Laat in de oven in ± 20 minuten gaar en knapperig worden.

Serveren:
Wip de taartjes uit de ovenschaaltjes en serveer op borden.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Siciliaanse frittata

Tomatensoep zonder pakje

Culinaire wereldreis (6): Turkije

« Salade met asperges, pesto en oude brokkelkaas
Lasagne met ricotta »

Nu in de winkel

  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • grote zonder pakjes zakjes Grote zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • lekker uitpakken Lekker uitpakken! € 17,50
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring