• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 mei 2007

Lasagne met ricotta

(4 personen)

Bereiden: 15 minuten
In de pan: 45 minuten
In de oven: 45 minuten

Deze lasagne is met een kruidige gehakt-tomatensaus, die mooi contrasteert met de verrassend iets zoete bovenlaag van ricotta. Dit is een gerecht dat niet mis kan gaan! En los van de tijd in pan en oven, heb je er zelf maar een kwartiertje werk aan. En wat ook zo makkelijk is: helemaal van tevoren te maken.

Nodig:
± 9 lasagnevellen
scheutje olijfolie of boter
Voor de vulling:
400 gram rundergehakt
400 gram rijpe tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 grote ui
3 knoflooktenen
2 kruidnagelen
scheutje wijn
zout & versgemalen peper
Voor de toplaag:
300 gram ricottakaas
2 theelepels suiker
snufje kaneelpoeder
1 ei
stukje parmezaanse kaas

Vulling:

  1. Verhit wat olie of boter in een braadpan.
  2. Snipper de ui en fruit even.
  3. Roer het gehakt erdoor tot het bruin en rul is.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg toe met de kruidnagelen. Laat 10 minuten sudderen.
  5. Giet de wijn erbij en laat dit op een hoger vuur verdampen.
  6. Hak de tomaten in stukken en doe erbij, samen met de tomatenpuree.
  7. Voeg royaal zout en peper uit de molen toe en laat drie kwartier sudderen tot een gebonden saus.

Toplaag:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de parmezaan in een kom en klop met garde (of mixer) tot een glad mengsel.

Samenstellen:

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Vet een kleine ovenschaal in.
  3. Bedek de bodem met een laag lasagnevellen.
  4. Doe hier de helft van de vulling over en dek af met een laag lasagnevellen.
  5. Doe er de andere helft van de vulling over en dek weer af met lasagnevellen.
  6. Strijk de toplaag over de lasagnevellen en strooi er geraspte parmezaanse kaas over.
  7. Zet de schaal drie kwartier in de oven (de eerste helft van de tijd met aluminiumfolie erover tegen verbranden).

Serveren:
Lekker met een groene salade.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

empanada gallega

Empanada gallega (Spaanse sardientjestaart)

hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk met rode portsaus

Toscaanse aardappeltjes

Vorig bericht: « Aspergetaartjes met doperwten en lenteui
Volgend bericht: Tagliatelle frutti di mare »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN