(2 personen)
Bereiden: 20 minuten
Een fraai groen bord met knapperige sla, groene asperges en veel bieslook. De blauwe kaas zorgt voor wat pittig tegenwicht. En het fluwelig zacht gekookte eitje. Een heerlijke zomerse maaltijd, lekker met wat knapperig (Turks) brood erbij.
Nodig:
1 little gem (kropje sla)
8 groene asperges
1 gerookte kipfilet
100 g blauwe kaas (danish blue, roquefort)
2 eieren
Bieslook-vinaigrette:
5 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
Kneepje citroensap
Handje bieslook
zout peper
- Snij de houtige onderkanten van de asperges (taaie oude exemplaren? wél schillen).
- Kook ze 10 minuten in water met zout.
- Was intussen de little gem, snij doormidden, snij elke helft weer doormidden, en nog een keer tot je 8 parten hebt.
- Leg in waaiervorm op 2 grote borden.
- Snij de kipfilet in dunne reepjes.
- Verbrokkel de blauwe kaas in stukken.
- Kook de eieren zacht.
- Klop in een kommetje de vinaigrette. Knip flink veel bieslook erdoor.
Serveren:
- Verdeel de asperges over de sla.
- Strooi de kipreepjes en kaas erover.
- Pel voorzichtig de eieren, halveer ze en leg ze erop met een beetje zout erover.
- Sprenkel de vinaigrette over de salade.
- Lekker met wat knapperig Turks brood of stokbrood erbij.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!