• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juli 2007

Kwarktaart met aardbeien

(circa 8 punten)

Bereiden: 25 minuten
In de oven: 25 minuten

Deze heerlijk frisse taart is een ouderwetse klassieker. Makkelijk om te maken, boordevol fruit en een geheide (verjaardags)hit bij jong en oud. Ook leuk om met kinderen te maken. En uiteraard kun je zelf naar hartelust variëren met de vulling al naar gelang het seizoen.

Nodig:
Voor de bodem:
150 g cakemeel
125 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 g boter
2 eieren

Voor de vulling:
500 g aardbeien
500 g magere kwark
200 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 ml slagroom
8 blaadjes gelatine (6 wit, 2 rood)
1 citroen

Bodem:

  1. Oven voorverwarmen op 190°C.
  2. Klop cakemeel, basterdsuiker, vanillesuiker en eieren met de mixer door elkaar.
  3. Smelt de boter en roer erdoor.
  4. Vet een springvorm van ø 26 cm in met wat boter en giet het beslag erin.
  5. Zet de vorm 25 minuten in de oven.
  6. Laat in de vorm afkoelen.

Vulling:

  1. Laat de blaadjes gelatine even weken in water.
  2. Snij de aardbeien in stukken maar bewaar ¼ deel voor de garnering.
  3. Meng de rest door de suiker en vanillesuiker.
  4. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  5. Pers de citroen uit. Doe het sap in een steelpan en breng aan de kook.
  6. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door het hete sap tot ze zijn opgelost.
  7. Roer dit goed door de kwark.
  8. Roer de aardbeien erdoor.
  9. Schep tenslotte de slagroom erdoor.
  10. Giet de vulling over de inmiddels afgekoelde taartbodem.
  11. Zet de vorm 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Versier na één uur de taart met de overgebleven aardbeien.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vissticks

italiaanse aardappels

Italiaanse aardappels uit de oven met rozemarijn

Ovenrisotto met bloemkool

Vorig bericht: « Rood fruit met kletskoppen
Volgend bericht: Pastasalade met sperziebonen en tomaat-amandelsaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN