• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 juli 2007

Frambozenjam

Je hebt jam in vele soorten en maten, maar frambozenjam is denk ik mijn favoriet aller tijden. Vorig jaar ben ik flink in de weer geweest met jam maken, en dit jaar ben ik weer vol enthousiasme begonnen aan een verse lichting. Frambozen worden verkocht in belachelijk kleine doosjes, 1 doosje is net genoeg voor 1 potje jam. Maar ik kreeg een emmer met 9 kilo cadeau, dus dan kun je nog eens uitpakken.
Verder hou ik meestal gewoon de aanbevelingen op het pak geleisuiker aan wat betreft hoeveelheid (50/50 fruit/geleisuiker) en kooktijd (minuutje of 5), moeilijk is het niet.

Waar moet je verder op letten bij frambozenjam? Frambozen bevatten van nature weinig pectine, dus wordt vaak geadviseerd om aan de geleisuiker wat extra citroensap toe te voegen. Het risico daarvan is dat de jam juist weer te stevig wordt. En de lekkerste jam is juist nog een beetje vloeibaar. Dus kook liever de jam een minuutje langer en doe de hardheidstest.

Deze hele week volop jamtips, en aan het eind van de week alle tips op een rij.



Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Snoekbaars

Bladerdeeg

Loempiavellen

Vorig bericht: « Frambozencoulis
Volgend bericht: Marmello »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN