• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

3 september 2007

Nieuwe oogst kookboeken

Het najaar is traditioneel het jaargetijde van de vallende blaadjes, sluimerende herfstdepressies, regenpakken én nieuwe kookboeken. Op de boekenbeurs Manuscripta (voorheen Vers van de Pers) waren niet alle, maar wel veel Nederlandse uitgeverijen aanwezig. Wat kunnen we dit najaar zoal aan lekkers verwachten? Een kleine bloemlezing.
Na Kook met Jamie wordt het nu Eet bij Jamie. In Jamie Olivers nieuwe kindje, Thuis bij Jamie, is zijn gezin, dat altijd al sterk in de tv-programma’s en boeken figureerde, nu officieel tot de voorgrond verheven. Het boek verschijnt op 11 oktober in een eerste oplage van 50.000 exemplaren, en in november komt Jamie himself naar Nederland voor een publiciteitsoffensief. Ook het Nederlandse culikijkcijferkanon, Herman den Blijker, komt met een nieuw boek, kortweg Herman! geheten. Een boek  met als ondertitel ‘Kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken eneten’.

Fröbelboek
De never-a-dull-moment ADHD-kok Pierre Wind, toch vooral bekend van het grote gebaar, komt verrassend genoeg met een fröbelboek over versieren en garneren: De kers op de appelmoes. Over zoet gesproken, James Martin, ‘de zoetste chef van Engeland’, zag ik laatst in een leuke toetjesserie op tv, hoog tijd dat zijn boek Desserts nu in vertaling uitkomt.

Boterkoek met muisjes
Op de beurs liep ik letterlijk Yolanda van der Jagt en haar kersverse baby Jip tegen het lijf. Na haar heerlijke Lekker Hollands kookboek (5000 exemplaren inmiddels verkocht) komt ze in oktober met twee Kookschriften, eentje met recepten voor elke dag, de andere voor feestdagen. Onmiskenbaar het begin van een serie. Ze had voor de gelegenheid Jipkoeken gebakken, boterkoek met muisjes, die ook al figureren in een ander boek van dezelfde uitgever, Nieuwe hoge hakken in de keuken. Deel 1 van deze ‘kitchen chikcklit’ deed het vorig jaar zo goed, dat een 2e deel logisch leek, overigens net als voor de mannenversie, waarvan deel 2 Nog beter koken met de perfecte kok gaat heten. Tja, met die overtreffende trap was het vast lastig om een nieuwe titel te verzinnen.

Lekker ding
Uitgeverij Gottmer komt met verleidelijke titels als Brownies (ter plekke wel drie exemplaren van die heerlijk zompige met frambozen en witte chocola opgepeuzeld), Tarte tatin (zoet én hartig) en, voor de handige voorraadkok, 100 recepten met de blikopener. De Foreign Media Group doet eigenlijk niet aan kookboeken, maar voor lekker ding Ramon Beuk maken ze graag een uitzondering in het damesfonds. Verder zag ik een prachtig olijfolieboek van Manfred Meeuwig, een kunstzinnig gefotografeerd stap-voor-stapboek met klassiekers getiteld De Kookschool en ben ik benieuwd naar de multicultirecepten van 20 verschillende nieuwe landgenoten in Melting Pot.

Eetbare fictie
Ook bij de afdeling fictie viel er van alles aan eetbare titels te scoren. Van een poëziebundel met als titel Het geluk van erwtensoep tot de roman Het beste wat een croissant kan overkomen – nog nooit van gehoord maar ‘al 1 miljoen exemplaren verkocht’ en zelfs een complete serie Culinaire Memoires. Bij het vertrek struikelde ik bijkans over een grote stapel gratis romans Rode schoenen van Joanne Harris. Het vervolg op Chocolat, lachte de nijvere uitgeverijdame. Ook maar meegenomen dus. Dan heb ik wat te lezen in blije afwachting van het schip met recensie-exemplaren.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kinderkookboek (3): de mislukkingen

Kookboek Herman den Blijker

Superfood! Patty Harpenau over havermout

Vorig bericht: « Nieuw blog Koken op reis
Volgend bericht: Koken op reis met Constance »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN