• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

5 oktober 2007

Saus inkoken

Ik wilde bijna schrijven ‘Ik krijg de raarste vragen van lezers toegemaild’. Maar dat klopt niet, want vragen zijn natuurlijk nooit raar. Zoals deze van Eugenie: ‘Ik heb altijd moeite met iets te laten inkoken, moet dat op laag of juist op hoog vuur? Ook wil ik vragen of er op je site een recept voor een portsaus te vinden is?’

Om met vraag 1 te beginnen: dat maakt eigenlijk niet veel uit. Op hoog vuur gaat het sneller, maar is ook het gevaar groter dat je het pannetje vergeet (de telefoon gaat, het julienne snijden van wortel vergt al je aandacht, je staat intussen As The World Turns te kijken) en dan heb je helemaal niks meer. Dus bijblijven bij hoog vuur, of anders het vuur wat zachter, en af en toe naar kijken. Geduld is het belangrijkste. Bij inkoken is het gewoonlijk de bedoeling dat er nog maar een fractie overblijft. Het idee is dat al het overtollige vocht verdampt, waarna de geconcentreerde smaak overblijft.

Vraag 2 is helemaal makkelijk. Jazeker! Mijn Hertenbiefstukjes met rode-portsaus kan ik van harte aanbevelen. En de saus moet absoluut inkoken, dus kun je het meteen uitproberen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kersenboom snoeien

Kookwinkel Williams-Sonoma

Zelf pruimenjam maken

Vorig bericht: « Kookboek 100 recepten met de blikopener
Volgend bericht: Nieuwe hoge hakken in de keuken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN