• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

3 november 2007

The Taste of Life

Rudolph van Veen is na zijn jarenlange flamboyante optreden in Life & Cooking een beetje uit beeld geraakt. Een eigen kookprogramma op televisie mocht eerder niet lukken, maar inmiddels heeft hij zijn come-back gemaakt in het zondagmiddagprogramma The Taste of Life. Daarin reist Rudolph de wereld rond en praat hij met chefkoks maar ook de lokale bevolking over hun culinaire gewoonten. Dubai, Sjanghai, New York, Honolulu, Barcelona, Parijs en Kaapstad liggen zoal op de route. Het is dan ook meer een reisprogramma dan een kookprogramma. Er wordt weliswaar gekookt, ook door Rudolph zelf, maar dat lijkt gezien het razend tempo slechts bijzaak. Met de stopwatch erbij: een compleet gerecht binnen 48 seconden. Zelfs de commercial (met diezelfde Rudolph dolblij in een keuken van sponsor Miele) duurt langer.

240 dollar diner
Vorige week viel ik halverwege de aflevering over San Francisco, waar de organic tomaten 4 dollar per pond doen, aldus een kwekende ex-landgenoot met inmiddels sterk Amerikaans accent. Dan zou ik als Hollandse tomatenteler ook eens gaan denken aan emigreren. Verder mocht hij een vorkje prikken bij ‘het beste restaurant van Amerika’, The French Laundry, waar voor 240 dollar een negen-gangendiner geserveerd wordt. Zo te zien kreeg onze Rudolph er eenzaam aan een tafeltje slechts drie voorgeschoteld, weliswaar wel steeds op vier op elkaar gestapelde borden tegelijk, dus toch mooi twaalf bordjes.

Appeltaart
Hij ging met een prachtig appeltaartje op bezoek bij een of andere dame, maar over die taart zelf kwamen we helaas niets verder te weten. Maar op de website staat ‘ie wel, zag ik net, inclusief bereidingsfilmpje, zowaar tien hele minuten lang. De bedoeling is om het programma en de website op termijn ook uit te breiden met een tijdschrift,  kookcursussen, kookboeken en evenementen.

Zachte g
Alleen die licht zeurderige zachte g van Rudolph, daar moet je van houden. Onnavolgbaar zoals hij ‘gaar gegrilde groente op een goudgeel gebakken pizza’ uitspreekt. En is er soms een styliste mee op reis? Rudolph met een zwart-wit chokertje om de hals, brrrr. Zijn gekleurde harenfase, daar is hij kennelijk inmiddels overheen.

Saillant detail: het tijdstip van uitzending valt samen met Life & Cooking op RTL4. Kennelijk durft hij de concurrentie met zijn oud-collega’s wel aan. Inmiddels heeft Rudolphs opvolger aldaar, Vincent van Essen, na twee jaar het veld moeten ruimen en is vervangen door Robert Verweij.

The Taste of Life, elke zondag van 17.30-18.30 uur op Net 5. Deze zondag: Honolulu.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Jamie goes Italian

Koken met Rob Baris

Gordon Ramsay: oorlog in de keuken

Vorig bericht: « Spitskolenexcursie, nu met foto’s
Volgend bericht: Loempiavellen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN