• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 november 2007

Heston Blumenthal

Ik voel me soms een repeterende grammofoonplaat. Waarom o waarom zijn er op de vaderlandse televisie geen kookprogramma’s van enige inhoudelijke betekenis, terwijl de Engelsen ze uit hun mouw schudden alsof het niks is. Zo is de culinaire alchimist annex driesterrenchef Heston Blumenthal wederom begonnen met In Search of Perfection, een nieuwe serie waarin hij op zoek gaat naar acht perfecte klassiekers. En dat moeten we letterlijk nemen. Vorige week was de Pekingeend aan de beurt. Een interessant dilemma: hoe krijg je knapperig vel, maar tegelijkertijd zacht en sappig vlees. Twee dingen die lastig te combineren zijn. Of zoals Heston het zelf formuleert ‘zoeken naar de holy grail is makkelijker’.

Eendmenu
Eerst maar eens naar Peking/Bejing natuurlijk, waar in een speciaal pekingeendrestaurant bleek dat er een heel menu wordt geserveerd van alle (en dan bedoel ik álle!) onderdelen van het beestje. Ook werd een fameuze Chinese kok, Da Dong geheten, aan de tand gevoeld, die het eendgebeuren heel serieus aanpakt met gedeeltelijk bevriezen, dan weer verwarmen van de eend (of was het nou andersom?) en dan roosteren in een speciale ronde oven. Het resultaat: knapperig vel dat op tafel in stukjes valt, en toch smelt in de mond.

Drie mannen en een rietje
Eenmaal terug in Engeland ging Heston met zijn team zelf experimenteren. Dat resulteerde in hilarische scènes waarbij drie koks met een rietje en een fietspomp proberen lucht tussen vel en vlees te blazen. Zelfs het tankstation werd aangedaan om het met de bandenspanningspomp aldaar te proberen. Allemaal ten behoeve van de felbegeerde ‘crispy skin’. De heren kregen er zelf ook de slappe lach van. Maar ‘perfection never comes easy’, en 3 maanden en 40 mislukte eenden later bleek het lachen omgeslagen in wanhoop. Hoe het is afgelopen weet ik helaas niet (video verkeerd ingesteld…), maar vanavond is er weer een geheel nieuwe aflevering. Ben benieuwd wat er nu op het programma staat. Ik hoop op de Baked Alaska.

Heston Blumenthal, In Search of Perfection (serie 2), BBC2, 21.30-22.00 uur op dinsdag

Lees hier over de eerste serie.
Gemist? Nu ook in boekvorm!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Wie is de chef? onverwachte hit

Sterrenchef of afhaalchinees?

Kookboek Beautyfood

Vorig bericht: « Loempiavellen
Volgend bericht: Kookboek Tarte Tatin »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN