(10 punten)
Bereiden: 25 minuten
Wachttijd: 10 minuten
In de oven: 30 minuten
Voor deze heerlijk smeuïge kersentaart komen de kersen uit een pot, daarom kun je de taart het hele jaar door maken. Lekker met wat lichtgezoete slagroom erbij. Het kruimeldeeg is snel klaar en hoef je niet uit te rollen. Maar dikke bonken deeg eten niet prettig, dus duw het deeg zo dun mogelijk uit in de vorm voor het lekkerste effect.
Nodig:
Voor het deeg:
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
100 gr koude boter
2 eierdooiers
snufje zout
(wat boter & bloem voor invetten vorm)
Voor de vulling:
2 potten kersen op siroop (à 350 g)
2 el maïzena
1 el paneermeel
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Vet een springvorm (ø 22 cm) in met boter en bepoeder met bloem.
- Snij de boter in kleine stukjes.
- Doe ze met de bloem, suiker, zout en eierdooiers in een grote kom en klop met de gardes van de mixer tot een egaal kruimelig deeg. Hou een kwart apart.
- Maak van de rest een bal en leg die een kwartier in de koelkast om op te stijven.
- Vulling: Giet het sap af van de kersen boven een pan.
- Klop er met een garde 2 lepels maïzena door.
- Breng aan de kook en laat 1-2 minuten even doorkoken (al kloppend) tot een dikke saus.
- Roer de kersen erdoor en laat afkoelen.
- Taart: Snij de deegbal in plakken en spreid die uit over de bodem van de vorm.
- Duw met je vingers tot je een egale dunne deegbodem hebt plus een opstaande rand.
- Strooi wat paneermeel over de bodem.
- Verdeel de kersenvulling erover.
- Strooi het achtergehouden kruimeldeeg erover.
- Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!