• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 januari 2008

Kersenkruimeltaart

(10 punten)

Bereiden: 25 minuten
Wachttijd: 10 minuten
In de oven: 30 minuten

Voor deze heerlijk smeuïge kersentaart komen de kersen uit een pot, daarom kun je de taart het hele jaar door maken. Lekker met wat lichtgezoete slagroom erbij. Het kruimeldeeg is snel klaar en hoef je niet uit te rollen. Maar dikke bonken deeg eten niet prettig, dus duw het deeg zo dun mogelijk uit in de vorm voor het lekkerste effect.

Nodig:
Voor het deeg:
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
100 gr koude boter
2 eierdooiers
snufje zout
(wat boter & bloem voor invetten vorm)

Voor de vulling:
2 potten kersen op siroop (à 350 g)
2 el maïzena
1 el paneermeel

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Vet een springvorm (ø 22 cm) in met boter en bepoeder met bloem.
  3. Snij de boter in kleine stukjes.
  4. Doe ze met de bloem, suiker, zout en eierdooiers in een grote kom en klop met de gardes van de mixer tot een egaal kruimelig deeg. Hou een kwart apart.
  5. Maak van de rest een bal en leg die een kwartier in de koelkast om op te stijven.
  6. Vulling: Giet het sap af van de kersen boven een pan.
  7. Klop er met een garde 2 lepels maïzena door.
  8. Breng aan de kook en laat 1-2 minuten even doorkoken (al kloppend) tot een dikke saus.
  9. Roer de kersen erdoor en laat afkoelen.
  10. Taart: Snij de deegbal in plakken en spreid die uit over de bodem van de vorm.
  11. Duw met je vingers tot je een egale dunne deegbodem hebt plus een opstaande rand.
  12. Strooi wat paneermeel over de bodem.
  13. Verdeel de kersenvulling erover.
  14. Strooi het achtergehouden kruimeldeeg erover.
  15. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kerst in een pannetje

Iraanse saffraanrijst met kip

Culinaire wereldreis (2): USA

Vorig bericht: « Rosbief-rolletjes met paprika
Volgend bericht: Mediterrane makreel uit de oven »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN