• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 maart 2008

Panna cotta met bosvruchtencoulis

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de koelkast: 3 – 4 uur

Deze puddinkjes zijn romig-zacht met een vleugje vanille. Elegant en ook nog eens supersnel om te maken. Ze moeten wel een tijdje opstijven in de koelkast, dus begin op tijd.

Nodig:
250 ml slagroom
250 ml volle melk
50 g suiker
3 blaadjes gelatine
1 vanillestokje

Coulis:
150 g bosvruchten (diepvries)
3 el suiker

  1. Doe melk en room in een pan.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte binnenste eruit. Doe stokje en schraapsel in de pan, plus suiker.
  3. Breng op laag vuur aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken.
  4. Laat intussen de gelatine weken in koud water en maak de coulis.
  5. Coulis: zet het bevroren fruit met de suiker 2×1 minuut in de magnetron, goed roeren.
  6. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door de hete room.
  7. Spoel 4 kopjes om met koud water.
  8. Giet de hete room erin, laat even afkoelen en zet dan 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveren:
Steek met een mesje de randjes los en stort de panna cotta’s op bordjes.
Schep de (koude of warme) coulis er omheen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Basistechnieken les 6: Risotto

Vierkazensaus

Gezond wokrecept à la Sophie Dahl

Vorig bericht: « Finale Masterchef 2008
Volgend bericht: Big Wine Adventure »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN