• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 juli 2008

Raw food

Ik mag graag een worteltje of radijsje verschalken, maar een compleet dieet van altijd en alleen rauwe materialen? Dat gaat wel heel ver, zoals we gisteravond konden zien bij de aflevering van het verrassend onderhoudende RTL4 kookprogramma Wie is de Chef? Petra is raw food adept, en dat betekent dat je geen enkel ingrediënt mag verwarmen tot boven lichaamstemperatuur. Petra ging een avondje ‘koken’ voor drie andere kookliefhebbers, twee embonpointige mannen zonder articulatievermogen waarvan eentje godbetert zelfs in korte broek en een stille dame met ronkend Rotterdams accent. ‘Wel apart’ was het meest positieve dat de gasten na enige moeite te berde wisten te brengen over het koude soepje van komkommer met ananas, de koude bloemkoolpakketjes met ongekookte mango’chutney’ en het kennelijk killing kokostaartje toe.

Knutselen
Nu was het ook een hele opgave. Gek genoeg zou je denken dat je met rauw voedsel alles mooi kunt voorbereiden, maar Petra had geen enkele mise-en-place gedaan, en zat rustig in de keuken samosaatjes te knutselen terwijl de gasten in de woonkamer uit arren moede nog maar een glaasje gevitaliseerd water namen. Nee, want wijn mag ook al niet.

Beweegredenen
Nog veel gekker was dat geen van de aanwezigen ook maar enige interesse had voor de beweegredenen van Petra, terwijl ze er toch zichtbaar veel van weet. Alleen in de keuken praatte ze honderduit tegen de camera over de vermeende voordelen, maar de dinergasten kon het kennelijk niet boeien. Ze had allerhande speciale apparaten, tot een droogoven aan toe die de bewegingen van zon en wind imiteert, als ik het goed heb onthouden. En ze heeft kennelijk een zoontje, eet hij ook zo? Toch volop boeiende gespreksstof, lijkt me. Of was dat er allemaal uitgemonteerd?

Foodmiles
Ook opvallend: rawfoodisten hebben kennelijk geen enkel bezwaar tegen foodmiles. Zout komt uit de Himalaya, verse kokosnoten uit de tropen en allerhande inheemse nootjes en zaadjes bij voorkeur van zo ver weg mogelijk. Tja, je moet keuzes maken in het leven, nietwaar, en het één sluit het ander kennelijk uit. Petra bleef overigens de hele avond onverminderd stralend gelukkig en uiterst relaxed. Zou het dan toch…?

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Knorr Vie wint retailprijs

Aardbeienoffensief succesvol

Proeverij kant en klaar

Vorig bericht: « Spaghetti vongole
Volgend bericht: Klootwijk aan zee »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN