(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 25 minuten
Tahu telor heet dit in het Indonesisch. Het lijkt een beetje op gado gado, maar dan anders. Vooral opdienen op een grote schaal, dat ziet er het fraaist uit. De (koude) pindasaus is in een mum van tijd gepiept. De omeletjes maken dat het een lauwwarme salade is, maar koud (op kamertemperatuur) is dit gerecht ook heerlijk. Makkelijk van tevoren te bereiden dus.
Nodig:
300 g tofu (liefst van de toko)
300 g taugé
1 komkommer
4 eieren
handje platte peterselie
zout & peper
4 el seroendeng
scheutje olie
Pindasaus:
200 g ongezouten geroosterde pinda’s (notenbar/markt)
1 limoen
1 klontje trassi (toko)
1 knoflookteentje
4 el ketjap manis
zout
- Pindasaus: Maal de pinda’s met de trassie, knoflook en zout fijn in de keukenmachine of blender.
Voeg het sap van de limoen, de ketjap en ongeveer anderhalf à 2 kopjes water toe, net zoveel als nodig is voor een mooie gladde saus. - Doe de gewassen taugé met aanhangend water in een kom en zet afgedekt een minuut in de magnetron.
- Snij de komkommer in stukjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Klop de eieren los in een kom met zout en peper.
- Stamp met een pureestamper de blokjes tofu erdoor tot je een rommelige massa hebt met klontjes.
- Verhit wat olie in een grote koekenpan en schep er 4 bergjes in (=de helft). Bak rustig 5 minuten en keer halverwege om.
- Bak zo nog vier dikke omeletjes.
Serveren:
- Leg de omeletjes dakpansgewijs op een grote schaal.
- Verdeel de taugé en komkommer erover.
- Schenk de pindasaus in een lange baan over het midden.
- Bestrooi met peterselie en seroendeng.
- Sprenkel er eventueel nog wat ketjap over.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!