Zaterdagmiddag 4 oktober was het dan eindelijk zover: de presentatie van Alles uit de kast, mijn tweede kookboek. Om het toegestroomde publiek te laten zien hoe makkelijk én lekker ook deze nieuwe recepten weer zijn, had ik Ronald Giphart, één van de geïnterviewden uit het boek gestrikt om ter plekke uit het boek te komen koken. Zijn eigen nieuwe boek, Keukenprins, bleek toevallig ook net gearriveerd, en – heel attent – uitgevoerd in Kokenmetkarin-rood. Maar aan dit alles waren wat zenuwslopende dagen vooraf gegaan, wantwaar o waar bleven die boeken?? Uiteindelijk arriveerde er vrijdagmiddag laat een spoedzending boeken uit Hongarije zodat de etalage kon worden ingericht.Zaterdagmiddag stroomde het publiek toe. Genodigden, waaronder diverse foodbloggers en het filmteam van foodtube (het filmpje staat binnenkort online!), maar ook toevallig langswinkelend publiek. Na enige inleidende woorden neemt Giphart het eerste exemplaar in ontvangst, om meteen de pagina op te zoeken met zijn interview, ‘Wat heb ik ook alweer gezegd?’ Daar is zijn dochter ook wel benieuwd naar. Maar nu aan de slag. ‘Eerst handenwassen!’ roept Giphart. Hilariteit alom. Terwijl hij schilt, snijdt en hakt, vraag ik hem van alles over zijn keukenprinsgewoonten. Speciaal omdat hij een bietenfan is, heb ik een recept van een bietensalade voor hem uitgezocht. Dit is ‘m uiteindelijk geworden. Vervolgens begon ik aan een uitgebreide signeersessie, het publiek aan de hapjes en drankjes en bleef het nog lang gezellig in de stad. Als het goed is rijden komende week de vrachtwagens vanuit Hongarije af en aan om alle boekwinkels van Nederland van het boek te voorzien. Dus het enige wat je nu nog te doen staat, is je voor 16,90 euro voorzien van dit prachtboek. Bestellen via mijn website kan ook.