• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

14 november 2008

Kookboek Cheesecake

Uitgeverij Becht is vorig jaar begonnen aan een serie handzame kleine kookboekjes gewijd aan steeds één lekkernij. We zagen al brownies, tarte tatin, tiramisu en zelfs snoep langskomen, de appeltaart is op dit moment in de maak, en er zijn er zojuist alweer twee nieuwe verschenen. Sympathiek geprijsd, ook dat nog. Vandaag eerst maar eens het boekje Cheesecake van Keda Black. ‘Een cheesecake maken kan iedereen!’ roept de achterpagina. Maar kan iedereen ook 29 verschillende cheesecakes maken? Negenentwintig? Holy moly. Werkelijk overal kan cheese door, zo blijkt.

Cheese-creaties
Met cheese bedoelen we roomkaas, type Philadelphia, maar er zijn ook uitstapjes naar kwark, mascarpone en ricotta. En dan krijg je creaties als  gemarmerde karamel cheesecake, roze cheesecake met rozenwater en frambozen, witte schwarzwalder cheesecake. Maar ook cheesecake-ijs, cheesecake-appeltjes uit de oven en zelfs vier hartige cheesecakes met kruiden of blauwe kaas. Oja en niet te vergeten de oerklassieker: Amerikaanse cheesecake uit New York. Plus daar dan ook weer variaties op.

Geen barsten
Voorin het boek staan wat handige tips over ingrediënten en bereidingswijzen. Zo moet je een cheesecake altijd heel langzaam gaar laten worden op lage temperatuur. En wist je dat je ‘m het beste in de (uitgeschakelde) oven af kunt laten koelen om barsten te voorkomen? Oja, en nog zo’n handige: de volgende dag zijn ze nog veel lekkerder, dus de slimme vooruitwerkkok doet daar z’n voordeel mee. Say voorlopig dus cheeeeeese!

Keda Black, Cheesecake, uitgeverij Becht, € 11,00, ISBN 9789023012313

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Koken met Rob Baris

Rick Stein in Mediterranean Escapes

Kookboek Artacucina

Vorig bericht: « Maïs met salsa en meikaas
Volgend bericht: Leven als god in Rusland »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN