• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 maart 2009

Draadjesvlees op z’n Italiaans

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten
In de pan: 2,5 -3 uur

Wie maakt er in deze moderne tijden (drukdrukdruk) nou nog draadjesvlees? Het moet weliswaar heel lang sudderen, maar verder is het een fluitje van een cent. Deze versie is ouderwetse Hollands glorie, maar dan met een Italiaans tintje. Echt een fijn weekendrecept waar je hele huis nostalgisch lekker van gaat ruiken. Bij gebrek aan riblappen kun je ook sucadelappen, nemen, al vallen die minder uit elkaar. Heerlijk met zelfgemaakte tomatenchutney .

Nodig:
600-750 g riblappen
6 verse rijpe tomaten of 1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 ui
paar takjes verse tijm
6 blaadjes salie
2 laurierbladen
½ eetl pittig paprikapoeder
1 eetl balsamico-azijn
scheutje plantaardige olie
peper en zout
evt: 1 el bloem

  1. Snij het vlees in stukken (of laat de slager dat doen). Wrijf in met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Bepoeder het vlees evt. met wat bloem, dan heb je straks een meer gebonden saus.
  3. Snipper de ui.
  4. Verhit een flinke scheut olie in een braadpan, en bak het vlees al omscheppend in een paar minuten bruin op hoog vuur (eventueel in twee porties). Haal het vlees uit de pan.
  5. Fruit in dezelfde pan de ui glazig in een paar minuten.
  6. Snij de verse tomaten in stukjes en doe in de pan (indien uit blik: inclusief sap).
  7. Doe het vlees terug in de pan plus de tijmblaadjes, de salie, de laurier en de balsamico.
  8. Voeg eventueel nog een scheutje water toe, het vlees moet nét onderstaan.
  9. Laat 2,5 à 3 uur zachtjes sudderen op het allerkleinste pitje, evt. met zo’n zwart warmhoudplaatje eronder.

Serveren:
Lekker met kruimige gekookte aardappels of aardappelpuree en een flinke schep tomatenchutney .

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bietenspread

Appelcrumble met rood fruit

Meloen zonder ham

Vorig bericht: « Tosti met aubergine, geitenkaas en parmaham
Volgend bericht: Diner met een ree »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN