• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

3 juli 2009

Lavendelmadeleines

Wat doe je met een potje lavendelsuiker van Verstegen waar ik het gisteren over had? Ik wist het eerst ook niet. Wekenlang stond hij me vanaf een keukenplankje toe te sjansen, maar uiteindelijk had ik dan tijd en zin om er madeleines mee te bakken. Fluitje van een cent, binnen tien minuten staan ze in de oven. En het enige wat je hoeft te doen is de gewone (basterd)suiker gedeeltelijk te vervangen door lavendelsuiker. Die je volgens mij ook makkelijk zelf kunt maken door een paar takjes verse lavendel in een pot (basterd)suiker te stoppen, net als met een vanillestokje.
Het uiteindelijke effect was subtiel, als je een steviger lavendelsmaak wilt, pas je de hoeveelheden iets aan, maar neem niet teveel, dan wordt het weer zepig. En dat kan ook niet de bedoeling zijn.

Nodig voor circa 24 madeleines:
100 gram gesmolten boter
90 gram witte basterdsuiker
25 gram lavendelsuiker (of 1 verfrommeld takje gedroogde lavendel plus 10 gram suiker extra)
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 theel bakpoeder
snufje zout

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de gesmolten boter, basterdsuiker en lavendelsuiker door elkaar. Klop de eieren erdoor. Voeg door een zeef bakmeel, bakpoeder en zout toe en schep erdoor (nu niet meer kloppen). Verdeel over een madeleinevorm. Ik gebruikte zowel een gewone madeleinevorm als een vorm voor minimadeleines, die zijn zo mogelijk nóg lekkerder (en je hebt er meteen drie keer zo veel 😉 Metalen vormen moet je eerst goed invetten met boter, bij siliconenvormen hoeft dat niet. Zet circa 10-12 minuten in de hete oven. Let op dat de oven goed voorverwarmd is, anders rijzen ze niet voldoende. Haal ze eruit zodra ze mooi goudbruin zijn.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gebakken aardappels

Lasagne met asperges en doperwten

Gerijpt vlees proeven

Vorig bericht: « Lavendelsuiker
Volgend bericht: Mise en place van Margot Vanderstraeten »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN