• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 juli 2009

Baskisch eten in Hotel Noriega

bakersfieldOnverwacht Baskisch eetgeluk? Je vindt het in Bakersfield, California. Bakersfield is weliswaar booming vanwege de omringende olievelden, maar verder is het een oord van niks en niemendal. Maar ze hebben een fameus Baskisch restaurant, dat wonderlijk genoeg ‘hotel’ Noriega heet. Dat blijkt zich te bevinden in een obscure afbraakbuurt, het soort louche bedrijventerrein waar je na zonsondergang liever niet aangetroffen wilt worden. Zit híer een restaurant?

Norse bardame
Het oogt eerder als een café, met lange houten bar, inclusief norse bardame die tot drie keer toe volstrekt onverstaanbaar de aanwezige biersoorten opratelt. Weet je wat? Doe maar een cola. Gnuivend kwakt ze een glas voor mijn neus. Gezellig.
Stipt om zeven uur gaat achterin ineens een klein deurtje open, waarachter zich zo’n driehonderd meter eettafel blijkt te bevinden. Eén voor één roept diezelfde barvrouw onze namen af waarna we naast elkaar dienen aan te schuiven.

Schalenparade
Vervolgens begint een parade van schalen vol eten. Een ecclectisch geheel van geurige bonensoep met salsa, kruidige wortelsalade, kip in pittige saus, supermalse biefstukken formaat stoeptegel, sappige knoflookboontjes, licht verdwaalde spaghetti met tomatensaus, onvergetelijke blauwe kaas waarvan ik verdikkeme de naam vergeet te vragen en niet te vergeten de domweg verrukkelijke huisspecialiteit: plakjes tong in vinaigrette.

Zonder bruidspaar
Dit alles gelardeerd met flessen naamloze rode wijn die gemoedelijk worden doorgegeven. Het lijkt wel een Italiaanse bruiloft, maar dan zonder bruidspaar. Terwijl de schalen langzaam leger raken wordt het toetje al geserveerd: simpele bolletjes vanille-ijs. En dan is het de bedoeling dat we opkrassen. Terwijl wij met onze buren nog in geanimeerd gesprek zijn, blijkt de rest van de tafel alweer leeg te zijn.

Brr, buitenlands eten
De serveerster is alweer aan het dekken voor de lunch van morgen en kijkt ons letterlijk de deur uit. Het is intussen krap half negen en we zijn per persoon twintig dollar lichter.
Het is dat we morgen doormoeten, anders zou ik hier weer gaan lunchen ook. Als ik de volgende ochtend bij het uitchecken uit het hotel enthousiast tegen de receptionist vertel over het hem onbekende restaurant, haalt hij z’n schouders op. Brr, dat buitenlandse eten, dat is hem niks gedaan.

Hotel Noriega
525 Sumner St.
Bakersfield, CA
(661)322-8419

Dit was aflevering 17 van de eetserie Amerikaanse toestanden. Morgen: hoe zit het nou met die doggy bag?

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Dutch baby

Continental breakfast in Yosemite

Eten in Venetië

Vorig bericht: « Continental breakfast in Yosemite
Volgend bericht: Doggy bag »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN