• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 augustus 2009

Bietjessalade met waterkers

Bij Nepenthe in Big Sur at ik een salade van – hou je vast, het is een hele mond vol – Geroosterde bietjes met sherryreductie en mierikswortelsaus en geroosterd broodkruim en waterkers. Dat kan ik ook, dacht ik meteen. En inderdaad, een eigen versie was zo gepiept. Geheel vegetarisch ook nog. In plaats van én een romige mierikswortelsaus voor erdoor én een sherry-reductie voor gedruppeld eromheen maakte ik één algehele dressing met sherry-azijn en mierikswortel erdoor. Maar als jij het anders wilt, ga gerust je gang.

Nodig voor 4 personen:
8 verse bietjes (nee niet!!! uit een potje!)
1 bosje waterkers
4 lente-ui
4 bruine boterhammen

Sausje:
4 eetl sherry-azijn
10 eetl olijfolie
1 volle eetl geraspte mierikswortel (potje)
1 volle eetl mayonaise
paar takjes platte peterselie, fijngehakt
zout en peper

Doen:
Was de bietjes, schil ze vooral niet, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze minstens een uur (anderhalf mag ook) in de oven op 200°C tot ze zacht zijn.
Snij de korstjes van het brood en maal het in stukjes in de keukenmachine. Bak in een koekenpan knapperig in wat eetlepels hete olijfolie en bestrooi met wat zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de al te taaie, dikke stelen van de waterkers, was en slinger goed droog.
Snij de lente-ui in ringetjes.
Klop met een garde een mooi sausje van de ingrediënten.
Tot zover de voorbereiding:

Serveren:
Haal de bietjes uit het folie, laat ze even afkoelen tot je ze kunt vasthouden zonder je vingers te verbranden, snij kop en kont eraf en trek dan met een aardappelschilmesje de schil eraf. Snij in dunne plakken en verdeel over 4 borden. Strooi de waterkers, lente-ui en broodkruim erover. Klop de saus nog even goed door en sprenkel erover.

Dit was aflevering 28 van de eetserie Amerikaanse toestanden. Morgen: lunchen met vis en veel wind.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Lunchen met vis

Bento lunch

Wat de Surinaamse pot schaft

Vorig bericht: « Eten bij Nepenthe
Volgend bericht: De top 100 van Elle Eten »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN