• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 september 2009

Red snapper uit de oven met tuinkruiden

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de oven: ± 30 minuten

Een feestelijk gerecht waar je hoge ogen mee gooit voor een informeel diner met vrienden. Red snapper is een prachtige knalrode vis uit het caraïbisch gebied. Er zijn ook varianten die wat meer roze zijn, met goudgele strepen, snapper of pisca-cora geheten, net zo lekker maar iets goedkoper. Kies een mooi flink exemplaar uit. De vis komt in z’n geheel op tafel, zodat iedereen een stukje kan nemen.

Nodig:
1 red snapper (of snapper/pisca-cora) van circa 2 kilo
(schoongemaakt door de visboer, maar met kop en staart er nog aan)
1 knoflookteen
1 bosje platte peterselie
1 bosje basilicum
2 citroenen
zout & peper
scheut olijfolie

  1. Oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Verwijder eventueel resterende schubben door met de botte kant van een mes langs de vis te schrapen, van de staart richting de kop, onder stromend water.
  3. Spoel de vis vanbinnen goed schoon met koud water.
  4. Bestrooi het binnenste met zout en peper.
  5. Kerf de vis aan beide zijden een aantal keren in met een scherp mes.
  6. Wrijf zout & peper in de spleten.
  7. Snipper de knoflookteen fijn en wrijf de helft ervan in de spleten.
  8. Snij een citroen doormidden. Knijp de ene helft uit boven de vis.
  9. Besprenkel de vis met wat olijfolie.
  10. Wrijf citroensap en olie in de spleten.
  11. Snij de andere citroenhelft in dunne plakjes.
  12. Doe de citroenplakjes en rest van de gehakte knoflook in de buikholte.
  13. Haal van de verse kruiden zoveel mogelijk dikke steel af zodat je korte takjes overhoudt.
  14. Hou 1/3 deel apart voor de garnering en stop de rest in de buikholte.
  15. Vet een grote braadslee in met wat olie en leg de vis erin.
  16. Laat de vis in de oven in ± een half uur gaar worden.

Serveren:
Schep de vis voorzichtig over op een mooie grote schaal. Leg er takjes kruiden en partjes citroen omheen ter garnering.
Lekker erbij: Citroenaardappels uit de oven en een mooie (rode) salade met tomaat, rode ui en reepjes gegrilde rode paprika.

Wijntip van Harold Hamersma
Wit Italiaans. Verdicchio dei Castelli di Jesi is in ieder supermarkt te koop en smaakt er prima bij. Maar denk ook aan Soave of Bianco di Custoza.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

asperge risotto

Groene aspergerisotto uit de oven

Culinaire wereldreis (1): Frankrijk

Orzo met ovengroente

Vorig bericht: « Chocoladecakejes met appel en pecannoten
Volgend bericht: Franse boodschappen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN