• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

30 september 2009

Honingparfait

honingbeertje_ftWat wil een mens met keelpijn? Iets dat fluwelig zacht en rustgevend koud is. Juist, dan denk ik aan de honingparfait van Nigella Lawson. Ze noemt het zelf trouwens honing semifreddo, maar ik ben net terug uit Frankrijk, dus de Franse term zit meer bovenin het geheugen. Een wonder van eenvoud als je het vergelijkt met zelfgemaakt ijs, en zoveel meer voldoeninggevend dan, zeg, yoghurt met honing.
Toch even wat Nigella lingo erbij: “Quite the dreamiest, easiest pudding you could imagine”.

Nodig voor 6-8 personen:
1 ei
4 eigeel
100 g lekkere honing (plus wat extra voor serveren)
300 ml slagroom*
25 g pijnboompitjes

Bedek een cakevorm van een liter met plasticfolie, of – nog sneller dan Nigella – neem een plastic diepvriesdoos. Doe ei, eigelen en honing in een kom, zet die op een pan met een laagje kokend water en klop met de mixer tot het mengssel dik en romig is. Klop in een andere kom (vooral níet op een pan met kokend water…) de slagroom stijf. Spatel het ei-honingmengsel erdoor. Giet de hele boel in de cakevorm danwel diepvriesdoos en zet een paar uur in de vriezer tot het stijf is.
Serveren: rooster de pijnboompitten al omscheppend goudbruin in een droge hete koekenpan. Laat afkoelen. Stort de parfait op een snijplank (hou de diepvriesdoos eventueel heel even in heet water, dan komt hij er makkelijk uit), giet er eventueel nog wat extra honing over en strooi de pijnboompitten erover. Snij in plakken. “It thaws quickly as it stands, but that is part of its heavenly-textured charm”, zegt Nigella dan.

*) Het oorspronkelijke recept (overigens uit het boek Voor altijd zomer) is met double cream, maar met gewone Hollandse slagroom werkt het ook prima.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Chocolate chip cookies

Groentesoep uit de oven

Peru: gamba’s met miso

Vorig bericht: « Frambozensmaak
Volgend bericht: Honingbeertje »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN