• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 oktober 2009

Risotto uit de magnetron

magnetronAls verstokte omnivoor is het altijd weer leuk om te zien hoeveel je kunt doen zonder vlees of vis. In het Vegetarisch Basiskookboek bleef mijn oog vooral hangen op het risotto-hoofdstuk. Jaa, risotto, altijd lekker! En er kan van alles door. De combinatie van witlof met munsterkaas klinkt fijn, of die met raapstelen en geitenkaas, maar het meest intrigerend vond ik de magnetronrisotto. Risotto uit de oven kende ik al (ideaal voor luie types!), maar niet die uit de magnetron. ‘Nooit meer aangekoekte rijst!’ aldus auteur Sonja van de Rhoer. Toepasselijk, want er komt een hoop geroer te pas aan dit gerecht.

Nodig voor 4 personen:
1 ui
1 knoflookteen
20 g boter
200 g risottorijst
100 ml witte wijn
600-750 ml kokende groentebouillono
25 g boter
± 60 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Pel en snipper de ui en de knofloook. Smelt de boter in een magnetronbestendige schaal met een inhoud van 2-3 liter, onafgedekt, ongeveer 750 watt, 1 minuut. Fruit hierin de ui en knoflook, niet afgedekt, ongeveer 750 watt, 2 minuten. Voeg de rijst toe, meng alles goed door elkaar en verwarmdit, onafgedekt, op ongeveer 750 watt, gedurende 3 minuten. Roer in die tijd tweemaal om. Voeg de wijn toe, verwarm het mengsel, onafgedekt, ongeveer 750 watt, 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook het mengsel, nu afgedekt, ongeveer 750 watt, gedurende 5 minuten. Roer de rijst om en kook deze vervolgens gaar, afgedekt, ongeveer (let op) 350 watt, gedurende ongeveer 10 minuten.
Neem de schaal ulit de mangetron, roer de boter en de kaas erdoor. De rijst moet een romige massa zijn. Voeg zo nodig nog wat bouillon toe.
Serveer met een groene salade.

Variatietips:
• Laat een envelopje saffraan weken in de witte wijn
• Voeg gefruite paddestoelen toe
• Voeg de laatste paar minuten geblancheerde spinazie toe
• Roer verkruimelde gorgonzola door de risotto.

Dit recept komt uit het Vegetarisch basiskookboek. Lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Spaghetti met bloemkool

Pitabroodjes

Ovenpasta met zalm

Vorig bericht: « Vegetarisch basiskookboek
Volgend bericht: Over de kook »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN