• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 januari 2010

The Taste of Life Basics

rudolphOké, het tijdstip (half vijf ’s middags) is niet handig en van Rudolph van Veen moet je houden, maar verder is The Taste of Life Basics beslist geen onaardig kookprogramma. Reisde de stekelharige kok aanvankelijk de hele wereld rond, nu zoekt hij het dichter bij huis. De ongetwijfeld reuze aardige maar verder vrij overbodige presentatrice is verdwenen, nu is het alleen nog Rudolph die doet waar hij goed in is: toegankelijke gerechten maken. En dat hij kok is kun je goed merken aan de waardevolle praktische tips die hij geeft.

Aardappeltaart
The Taste of Life Basics, de titel zegt het al, gaat terug naar de basis: ingrediënten en wat je ermee kunt doen. Zo stond vorige week de aardappel in de hoofdrol, vanmiddag is de champignon aan de beurt. Eerst een rondje langs de kweker om te zien hoe dat spul eigenlijk groeit, daarna de keuken in voor wat eenvoudige maar leuke gerechten, zoals deze aardappeltaart van de bakplaat.

Miele-promotie
Tussendoor zijn er lichtelijk schools gebrachte feitjes over voedingswaarden en aanverwanten, maar ach, een stukje educatie is nooit weg. Alleen die grote promotie voor de Miele-kookworkshops (tja, de sponsor, het blijft commerciële televisie) mag wel een tandje minder. Hoewel niemand er natuurlijk tegen kan zijn om de Nederlanders de basiskunst van het koken bij te willen brengen.

Goudgeel gebakken
Blijft alleen dat rare tijdstip over. Wie zit er op vrijdagmiddag om half vijf voor de buis? Ouden van dagen die nog hebben leren koken van hun moeder of kleine zelfstandigen zoals ik, die toch vrijuit over hun tijd kunnen beschikken. Maar goed, als ik overdag een kookprogramma kijk is dat weer werk natuurlijk. En tja, Rudolph blijft Rudolph. An acquired taste, zoals dat heet. Ik herinner me uit de vorige serie nog de geweldige zin ‘gaar gegrilde groente op een goudgeel gebakken pizza’. Dat kan alleen hij op die manier uitspreken.

The Taste of Life, vrijdag om 16.30 uur bij RTL4.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bloedsinaasappelmarmelade

Risotto met gele biet

Hoe maak ik jam

Vorig bericht: « Kinderboek Woordkok
Volgend bericht: Food for the soul »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN