• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

19 mei 2010

Kip met speculaaskruiden

Vandaag een recept voor een hapje uit het nieuwe Hollandse tapasboek Hapas, waar ik gisteren over schreef. ‘Speculaaskruiden is een typisch Nederlandse mix van specerijen. De samenstelling hangt af van de maker. In het mengsel gaat vrijwel altijd kaneel, witte peper, korianderzaad, nootmuskaat, kruidnagel en kardemom, vaak ook gemberpoeder en anijszaad. Soms staat er koekkruidenop het etiket, dat is (bijna) hetzelfde.’

Hoezo is het nu geen tijd voor speculaaskruiden? We gaan het gewoon doen!

speculaaskipNodig voor 8 personen:
8 kipfilethaasjes
½ tl speculaaskruiden
4 el olie
1 rode peper

Plus:
8 spiesjes of satéstokjes
Grillpan

1. Schep de kipfilethaasjes in een kom om met de speculaaskruiden, zout, peper en de helft van de olie. Laat kort marineren.
2. Halveer de rode peper in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snij de peperhelften in dunne repen en vervolgens in piepkleine blokjes. Roer ze in een kommetje door de rest van de olie.
3. Steek de kipfilethaasjes aan de spiesjes. Verhit een grillpan op halfhoog vuur. Rooster de kip 3-4 minuten, tot het vlees loslaat van de ribbels van de grillpan. Draai de sateetjes om en gril nog 2-3 minuten tot de kip volledig gaar is.
4. Leg de spiesjes op een warme schaal en druppel de peperolie erover. Serveer direct.

Variatie:
Met kerriepoeder in plaats van speculaaskruiden krijg je Indonesische spiesjes.

Dit is zoals gezegd een recept uit het nieuwe kookboek Hapas – Tapas met een Hollandse twist. Lees hier mijn recensie.

print

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kliekipedia en 7x kliekjesrecept

Appelmuffins met bonen

Courgettesoep met geitenkaas

« Kookboek Hapas
Iglo Chicken »

Nu in de winkel

  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • grote zonder pakjes zakjes Grote zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • lekker uitpakken Lekker uitpakken! € 17,50
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring