• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

20 mei 2010

Iglo Chicken

Kapitein Iglo staat ineens op de stoep. Zonder baard, maar wel met een grote doos. Met kip erin. Vis bedoelt u? Nee, geen vis, kip. Kiptein Iglo. Of ik de nieuwe producten wil uitproberen. Ja hoor. Ik krijg een bevroren Iglo Crispy Chicken Original en Iglo Crispy Chicken Parmezaanse kaas & Italiaanse kruiden in de handen gestopt.
iglokip1
Verpakkingen zijn een bron van informatie. Maar roepen vaak ook vragen op. Zo staat er op de voorkant ‘Met 100% gemarineerde kippenborst’ maar op de achterkant bij de ingrediënten ‘50% kippenborst’. Ligt het nou aan mij, of ben ik de enige die zich afvraagt waar die andere helft van de kip dan gebleven is? Positief punt: zonder kleur- en kunstmatige smaakstoffen. Allemaal herkenbaar eetbare dingen op de ingrediëntenlijst, behalve dan dextrose, waarvan de gemiddelde mens geen idee heeft wat het is.

En hoe zit het met de calorieën? 259 staat groot voorop. Zou nou iemand in de fabriek net zo lang hebben zitten sleutelen zodat het precies onder de 260 kwam? Net zoals shampoo voor 2,59 euro veel beter klinkt dan voor 2,60 euro? O nee, de andere doos vermeldt 251 calorieën, dus die hypothese gaat niet op.

Open, die dozen. Eerste indruk: wat een keurige dunne kipfileetjes. Hoe hebben ze die weten plat te meppen mét behoud van dat ovalen kipfiletformaat? En ook nog allemaal perfect hetzelfde? De Original heeft een tikje oranje paneerlaag, net als bij de vissticks. De Italiaanse paneerlaag is wat geler, met groene stipjes. Dat zal die 0,3% basilicum, oregano, peterselie en salie wel zijn.
iglokip2
Volgens de verpakking moeten ze 20 minuten in de heteluchtoven op 200°C. Maar na 20 minuten zijn ze nog erg bleek en de korst oogt eigenlijk nog hetzelfde als toen ‘ie erin ging. Nog maar 5 minuten dan. Dan ogen ze eigenlijk nog steeds hetzelfde als in ongare, bevroren toestand (zie foto hierboven), maar ja, gortdroge kip willen we natuurlijk ook niet riskeren.

Eerst een hap van de Original. Ik proef vooral veel korst. En die is veel knapperiger dan hij er uitziet, dus dat valt mee. De structuur van de kip zelf is zo zacht dat ik me afvraag of dit nu echt een stuk filet is, of geperste fliebertjes kipseparatorvlees? Tja, dat krijg je ervan als je te vaak naar de Keuringsdienst van Waarde kijkt… Wel mist het geheel wat kruiden, het smaakt een beetje, tja, niksig. De Italiaanse chicken heeft onmiskenbaar iets kazigs, vooral qua geur, die doet denken aan goedkope kaaszoutjes. Volgens de verpakking zit er zowel Parmezaanse kaas, kaaspoeder als ‘Italiaanse harde kaas’ in. Hmm, misschien vind ik bij nader inzien de Original toch prettiger.
iglokip3
Hamvraag blijft: is het nu echt lekker? Tja. Het is best te doen, en ik kan me voorstellen dat het handig is om op voorraad te hebben voor als je eens een avond alleen thuis bent. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een kipfileetje platslaan en voorzien van een kruimelkorstje met je eigen kruidenmix. Dan zijn ze weliswaar niet zo perfect van vorm, maar wel zo lekker. Maar ja, dat geldt voor vissticks precies hetzelfde, en wie maakt die nou nog zelf (behalve ik)…?

Naschrift: inmiddels heb ik een recept voor crispy chicken.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Risotto (2): risotto met saffraan

Kip Siam #nopakjes

italiaanse aardappels

Italiaanse aardappels uit de oven met rozemarijn

Vorig bericht: « Kip met speculaaskruiden
Volgend bericht: Casanova’s Plumpudding »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN