• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juni 2010

Bietjessalade met geitenkaas

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 20 minuten
In de oven: 1 uur (vervalt bij voorgekookte bietjes)

Een fleurig voorgerecht (of lunchgerecht) dat je volop tegemoet lacht dankzij de vrolijke kleuren rood, groen en wit. Helemaal feestelijk als je eens gekleurde Chioggia-bietjes tegenkomt op de markt, die variëren van wit, roze en geel tot rood. Zelf bietjes roosteren is een fluitje van een cent, en levert heel veel smaak op, maar met kant-en-klaar voorgekookte bietjes werkt dit recept ook.
Kijk in de printversie voor variatiemogelijkheden!

Nodig:
4 bietjes, ± 400 g (liefst ongekookt)
125 g zachte geitenkaas (plak van een rol)
4 handjes veldsla
4 el pijnboompitten

Vinaigrette:
3 el olijfolie
1 el witte-wijnazijn
kneepje citroensap
1 el vloeibare honing
1 tl (Zaanse) mosterd
peper & zout

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Boen de schil van de bietjes schoon onder de kraan.
  3. Verpak ze per stuk in aluminiumfolie en leg ze een uur in de oven. De bietjes zijn nu zacht en de loszittende schil valt er makkelijk af te halen.
  4. (Tijdnood? Koop voorgekookte bietjes en sla de voorgaande stappen over).
  5. Snij de bietjes in dunne plakjes en spreid ze uit over vier borden.
  6. Verdeel de veldsla erover.
  7. Verkruimel de geitenkaas in stukjes en strooi erover.
  8. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en strooi erover.
  9. Klop de vinaigrette, proef en sprenkel over de salade.

Lekker met: geroosted brood

Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven en geïllustreerde printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en variatiesuggesties!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Wortelrisotto met loofpesto

Gevulde paprika

lamscurry

Lamscurry met cashewnoten en rozijnen

Vorig bericht: « Handboek voor de Vinex-jager
Volgend bericht: Feuilleton antipakjeskookboek (9): het manuscript »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN