• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

25 augustus 2010

Kookboek Taart!

Taartenfans konden gisteravond weer hun hart ophalen bij de 2e aflevering van Great British Bake Off, maar voor mensen zonder BBC zijn er ook verschillende nieuwe taartboeken uit, zoals I love cake waar ik vorige week al over schreef. Een heel ander taartenboek is Taart! (ondertitel: spectaculaire taarten maak je zelf). Het boek is geschreven door twee (Nederlandse?*) zusjes, Saskya en Monica die met fraaie hoge suikerspincoiffures, feestjurken en niet te vergeten een taart-met-zes-lagen zelf op de cover staan. Al sinds hun kindertijd zijn ze taartenfan, “maar onze decorated cakes waren nooit zo mooi als op het plaatje in het boek en het maken ervan leek wel duizend keer langer te duren.” Hoe herkenbaar…

Cremeermethode
Dit boek is daarom nadrukkelijk bedoeld om beginnende enthousiastelingen aan de hand te nemen. Zoveel heb je niet nodig: een handvol basisrecepten, een berg mogelijke vullingen, een collectie siropen en hup, je kunt variëren tot je een ons weegt. Het boek begint met een berg nuttige informatie voordat je met bakken gaat beginnen, zoals over mixen volgens de ‘cremeermethode’, de te gebruiken materialen, en zelfs de houdbaarheid van de verschillende soorten vullingen. Veel tekst over welke eieren, bloem en boter, maar jammer genoeg geen woord over nut en noodzaak van natriumbicarbonaat, dat in veel recepten gebruikt wordt in combinatie met bakpoeder.

Deegroller
Ik moest zelf erg lachen om allerlei persoonlijke toevoegingen van de dames. Zoals naast de foto met basismaterialen: “Onnodig afgebeeld: deegroller. Het is ons een raadsel hoe deze deegroller door de security heen is gekomen en zonder backstagepas op de fotoshoot is terechtgekomen, maar het is het gelukt”. Met de kleurrijke vormgeving, de kekke taarttekeningetjes en zinnen als ‘‘Phew. Nu ben je klaar en kan het decoreren beginnen!!! Yay!” mikt het boek duidelijk op een doelgroep van jonge vrouwen.

Macarons
Een vrolijk boek vol creatieve ideeën en praktische tips, zoals dat je ook een ongekookte spaghettisliert kunt gebruiken om in je cake te prikken om te kijken of ‘ie al gaar is. Maar het is eerlijk gezegd wel een beetje zoeken voor je de weg in het boek gevonden hebt. En potjandorie: waarom staat er op de laatste pagina een prachtige taart met macarons erop, maar niet het recept? Blijkens het doosje op de foto kwamen ze ‘gewoon’ van Ladurée. Nou ja, dan maar morgen een ander recept online, namelijk die van kokoscake.

*) Het was mij niet helemaal duidelijk of het nu Nederlandse zusjes zijn. New York komt vaak ter spraken, maar ook Brussel en Amsterdam. Engelse drop wordt consequent geschreven als ‘engelsdrop’, en ik stuitte ook op ‘gekleurd royal icing’. En wat ze doen voor hun beroep blijft ook hoogst intrigerend onvermeld, er staat alleen dat ze een banketbakkersdiploma hebben, ook spataderen en spierballen hebben gekweekt in het vak, maar dat ‘eigen bakkerijtje’ is er in ieder geval (nog?) niet.

Monica en Saskya Kühne, Taart! Spectaculaire taarten maak je zelf, uitgeverij Terra Lannoo, ISBN 9789089891792, € 14,95

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Sinterklaastip: een boek!

Kookboekje: Bewust koken zonder e-nummers

Empty the Fridge

Vorig bericht: « Io sono l’amore
Volgend bericht: ANWB test wegrestaurants »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN