• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 april 2011

Opening aspergeseizoen 2011

Ik wist wel dat het aspergeseizoen eindigt op 24 juni, maar er is – logischerwijze – ook een begin. Dat blijkt de tweede donderdag van april te zijn. Gisteren werd seizoen 2011 feestelijk geopend in het niet minder feestelijke Spoorwegmuseum. Omdat die verdomde randstedelingen veel te weinig asperges eten en het te ver weg vinden om zelfs voor een feestje naar het zuiden te trekken, was er een complete aspergedelegatie uit Brabant en Limburg onder auspiciën van de aspergestichting Dubbel A speciaal naar Utrecht gekomen om te laten zien wat er allemaal kan met asperges.

Er was een heuse aspergekoningin:

Er waren koks van vier verschillende restaurants (Hostellerie de Hamert, Brienen aan de Maas, Kasteel Maurick en hier op de foto De Collse Hoeve) druk in de weer met aspergevoorbereidingen:
Er werd een aspergeambassadeur benoemd, Paul Fagel, die door een drietal illustere aspergevoorgangers (Joop Braakhekke, Cees Helder en Henk Savelberg) naar binnen werd getransporteerd:

Er was creatieve tafeldecoratie met asperges:

En ja hoor, er waren heerlijke aspergegerechtjes. Eerst maar eens de klassieke, met Livar ham en botersaus, wat mij betreft altijd de beste manier om het aspergeseizoen mee te beginnen:

En toen salade van asperges met een aspic en canneloni van Zeeuwse heerlijkheden:

Gevolgd door tagliatelle van asperges met een taartje van IJsselmeerpaling en Opperdoezer:

En de verrassende topper Gebakken asperges met Livar-sukade en zoete aardappel:

Kortom: er kan van alles met asperges. Tot 24 juni. En dan niet alleen één keertje in het seizoen omdat het iets luxe is, maar gewoon, zo vaak mogelijk. Wat ik meteen in de praktijk heb gebracht: omdat we prachtige kakelverse asperges mee naar huis kregen, ging ik dezelfde avond opnieuw aan de asperges, maar nu op Indische wijze. Zie hier het recept.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Duitse wijn

Aspergesouffleetjes

Asperges met daslook

Vorig bericht: « Auberginesalade met munt
Volgend bericht: Nasi goreng »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN