• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

29 april 2011

Hangop

Of ze een pakketje mochten afleveren, vroeg de firma Geniet. Ja hoor, met zo’n naam, altijd. Luttele tijd later stond er een meneer op de stoep met twee koeltasjes vol yoghurt en fruitige hangop. Een oudhollandsche lekkernij!

Maar ook een theedoek en een vervaarlijke haak om zelf hangop mee te maken. Da’s verwarrend. Ze produceren hangop, die ze kant-en-klaar in potten verkopen, maar ze promoten tegelijkertijd dat je het zelf kunt maken. Maar niet gezeurd, fluks aan de slag. Want hangop maken, dat kan nou werkelijk iedereen!

Theedoek natmaken, uitwringen en in een vergiet leggen. Yoghurt erin. Wel lekkere yoghurt nemen hè, niet iets van de grote hoop.

De ouderwetse methode is dat je nu de theedoek samenbindt en aan een haak ophangt en laat uitlekken boven de gootsteen, maar daar is mijn moderne keuken niet op ingericht. Daarom dus die vergiet, en die gaat op een bord (tegen het lekken!) in de koelkast.

Na 8 uur ziet het er zo uit:

En na nog eens 8 uur zo:

Bijna crème fraîche-achtig. Romig en vol en heerlijk.

Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit veel werk vindt, niksen en afwachten is zo’n beetje het enige wat je hoeft te doen, maar de firma Geniet verkoopt dus ook kant-en-klare hangop. Die is wel wat luchtiger (ik zou bijna zeggen, gewoon yoghurt-achtiger) dan zelfgemaakte. En er zitten zoete laagjes onderin, daar moet je van houden. Die met boomgaardfruit (appel, peer en kersen) viel voor mij af, maar ik vind kersen in verwerkte vorm nooit zo’n succes, ik eet ze liever zo los van een steeltje. De hangop met frambozen en vanille daarentegen vond ik heerlijk. En dan is er ook nog eentje met appeltaartkruimels.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vis in rodewijnsaus

Banketstaaf

Tomatensalade met mais en fetacrème

Vorig bericht: « Eiersalade
Volgend bericht: Oranje soep voor Koninginnedag »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN