• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 juni 2011

Koningin van Sheba

Chocoladegebak dat luistert naar de sprookjesachtige naam ‘De koningin van Sheba’? Dat wilde ik wel eens uitproberen. Het recept staat in het gisteren besproken boek Chocolade – de geheimen van de patissier. De herkomst is onduidelijk. In het boek staat dat de Franse benaming La reine de Saba wellicht een woordspeling is op l’arène de ça bat (de arena waarin wat wordt afgeranseld). Dat zou zowel kunnen slaan op de gevechten in de arena van Arles of Nîmes, als op het kloppen van eiwit in de keuken. Er is ook een simpelere verklaring: de koningin van Sheba had een chocoladekleurige huid…

In ieder geval is het een brownie-achtig gebak, waaraan amandelpoeder is toegevoegd. Het is vanbinnen zacht, maar niet vloeibaar. En die amandelen proef je niet alleen terug in de smaak, maar ook in de korrelige textuur.

Nodig voor 6 personen
125 g pure chocolade (70%)
100 g boter, in stukjes
3 eieren
125 g fijne suiker
75 g amandelpoeder (of zelf heel fijngemalen amandelen)
30 g maïzena

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven heet water) of in de magnetron. Voeg de boter toe. Laat ook de boter smelten. Roer glad.
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot een bleekgeel mengsel. Roer hier het chocolademengsel door. Meng amandelpoeder en maïzena door elkaar en roer dit door het chocolademengsel.
Klop (met brandschone klophaken!) de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door de rest.
Beboter een taartvorm van 22 cm en bepoeder met bloem. Giet het beslag erin. Bak in ongeveer 30 minuten gaar, het is vanbinnen dan nog een beetje vochtig.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Chocolade, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Zigeunerschnitzel

Hertenbiefstuk op tarte tatin

Sugarsnaps anders-dan-anders

Vorig bericht: « Kookboek Chocolade – de geheimen van de patissier
Volgend bericht: Asperges koken: de ideale methode »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN