• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 april 2014

Pizza met kippenlevertjes

Nee, nou niet meteen gillen dat je niet van kippenlevertjes houdt! Dat doe ik zelf namelijk ook niet. Maar Rachel Khoo heeft in haar gisteren besproken boek Mijn Franse Keuken een recept staan van Pizza met kippenlevertjes, en dat bleek zelfs ik heerlijk te vinden. Dus dan jij vast ook. Doe eens gek en probeer het maar.pizza lyonnaise

Ze noemt het zelf ‘Pizza lyonnaise’ omdat ze in Lyon te pas en te onpas met orgaanvlees in de weer gaan. Er gaan tomaten, kappertjes en rode ui in, plus citroenrasp voor de frisheid. En grappig genoeg ook een heel klein beetje gehakt, wat die levertjes wat minder heftig maakt, dus vooral niet weglaten (Slager: “U heeft zeker een feestje?”).

En het deeg is ook al een eigen creatie, want er gaat veel olijfolie in, wat het bijna focaccia-achtig maakt. Alleen, hoe Rachel er vier pizza’s uit weet te halen, is mij een raadsel. Bij mij ging hij op één grote bakplaat (40×40 cm) en was het een maaltijd voor twee.

Nodig voor 1 grote pizza:
Deeg:
250 g bloem
1 zakje gist (7 g)
60 ml olijfolie
150 ml warm water
1 tl zout

Deeg mengen en dan kneden op een met bloem bestoven werkvlak tot het deeg glad en elastisch is. Terug in de kom 30 minuten laten rijzen bij kamertemperatuur. Zet intussen vast de oven aan om voor te verwarmen (200 graden). Rol dan het deeg uit met een deegroller en trek/duw voorzichtig uit met je vingers (er komt nogal makkelijk een gat in). Leg op een met bakpapier beklede grote bakplaat.

Vulling:
150 g kippenlevertjes, fijngehakt
50 g rundergehakt
1 rode ui, fijngesnipperd
3 tomaten, fijngesneden, zonder aad
2 knoflooktenen, uit de knijper
2 eetl kappertjes, fijngehakt
2 eetl olijfolie
1 theel zout
3 takjes verse tijm, losgerist
1 eetl fijngehakte verse rozemarijn
½ theel zwarte peper uit de moelen

Garnering:
2 eetl fijngehakte peterselie
rasp van 1 citroen

Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en verdeel over het pizzadeeg. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) tot de bodem knapperig is. Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie en citroenrasp.pizzalyonnaise1

Kijk, dit was de mijne. Lijkt sprekend op die van Rachel, toch?

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Mijn Franse Keuken. Lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Hollandse gehaktbal

Perziken uit de oven

Tarte tatin van kweeperen

Vorig bericht: « Rachel Khoo Mijn Franse Keuken
Volgend bericht: Italiaanse ipv Mexicaanse wraps »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN