• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

24 juni 2011

Wortelsoep met asperges

Het aspergeseizoen is weer ten einde: vandaag mogen nog de allerlaatste gestoken worden zodat de plant vervolgens kan bijkomen tot volgend voorjaar. Daarom vandaag nog een fijn last-minute-aspergerecept voor als de groenteboer er nog een paar heeft liggen. Dit simpele vegetarische soepje is ontstaan uit pure experimenteerdrift, en de smaken bleken wonderwel samen te passen.

NB: jazeker, er zitten stukjes asperge in deze soep, alleen wilden ze voor de foto niet gezellig bovenop blijven liggen…

Nodig voor 4 personen:
5 asperges (of meer, ’t is maar wat je wilt/hebt)
1 bos bospeen
1 ui
1 liter groentebouillon (of aspergekookwater)
wat takjes verse (citroen)tijm*
klontje boter
scheutje room

Fruit de in stukjes gesneden ui een paar minuten in een niet te zuinig klontje boter in een pan met dikke bodem. Maak intussen de bospeen schoon, schillen of schrappen hoeft niet, wassen wel. Snij in stukjes en doe bij de ui. Voeg de van de takjes geriste tijmblaadjes toe. Schep alles een minuutje even om. Voeg de (liefst hete, dan gaat het sneller) bouillon/aspergewater toe en breng aan de kook. Schil intussen de asperges en verwijder de houtige uiteindes. Snij de kopjes eraf en hou apart. De aspergestengels mogen in de soep.
Laat met deksel op de pan een kwartiertje sudderen tot asperges en wortel gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuutjes de aspergekopjes toe. Vis de asperge uit de soep en snij de stengels in stukjes.
Pureer de rest van de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Doe de asperge weer terug in de pan. Schep in kommen, garneer met een scheutje room en nog wat tijm.

*) Ik gebruikte een mengsel van gewone tijm en citroentijm, maar die heb ik dan ook op mijn balkon staan. Alleen gewone tijm gaat ook goed. Wel verse!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pruimencrumble

Zelfgemaakte vegaburger

Doperwten caprese

Vorig bericht: « Pompoenpitolie
Volgend bericht: Burts by Beluga chips »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN