• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 juli 2011

Pasta met citroen en basilicum

Volgens auteur Niki Segnit van de gisteren besproken Smaakbijbel is de combinatie Citroen & Basilicum even zomers als een emmertje en een schepje. Daar krijg ik meteen enorme trek van! Dat komt goed uit, in haar boek geeft ze een recept waarin ze de opkikker van citrus combineert met het droppige van basilicum in een simpele pasta. ‘Een betrekkelijk simpele pasta: ik heb vier Italiaanse mannen een keer een uur zien discussiëren over de precieze manier van klaarmaken’.

Nodig voor 2 personen:
200 g spaghetti
2 eetl olijfolie
1 sjalot
2 eetl witte wijn
1 citroen
paar handjes geraspte parmezaan
handje gescheurd basilicumblad
2 theel boter
zout en peper

Kook de spaghetti beetgaar. Verhit intussen 2 eetl olijfolie in een pannetje en fruit de fijngehakte sjalot. Voeg de witte wijn toe en laat die een paar minuten pruttelen; doe er dan sap en rasp van de citroen bij. Voeg peper en zout toe en zet het vuur laag. Laat de gare pasta uitlekken en roer er de citroensaus door samen met de geraspte parmezaan, het basilicumblad en de boter.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek De smaakbijbel, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kerstmenu 2019

Risotto (7): Recept groene risotto met lam

Peruaanse aardappels

Vorig bericht: « De smaakbijbel
Volgend bericht: Knoflooksaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN