• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 juli 2011

Sabor magazine

Nederland is sinds deze zomer twee nieuwe eettijdschriften rijker, Jamie Magazine en Sabor. Ze konden niet meer van elkaar verschillen. Over de Nederlandse versie van het blad rond de populaire tv-kok Jamie Oliver schreef ik al eerder, nu is Sabor aan de beurt. Dat richt zich niet op een makkelijk en lekker recept voor vanavond, maar op de geïnteresseerde en artistiek angehauchte eetlezer. Een tikje vergelijkbaar met het aloude bouillon-magazine, maar dan wel met een heel andere uitstraling.

Controverse
Opvallend zijn vooral de lengte van de verhalen – dit is serieus leesvoer van 2000 tot 5000 woorden – en de stijlvolle fotografie. Drijvende kracht achter het blad Fermin Albert hecht veel waarde aan esthetiek, zo vermeldt hij in het voorwoord, en dat zie je duidelijk in het hele blad terug. De onderwerpkeuze is gevarieerd en zeker niet alledaags. Zo is er een pleidooi voor geitenvlees en een kunstartikel over prachtige soepterrines, zeldzaam bestek en weelderige eetstillevens uit de Gouden Eeuw. Ook de controverse wordt niet geschuwd in de vorm van een verhaal van Nelleke Launspach over foie gras. Op de openingspagina’s links een levensgrote foto van een ambachtelijke, diervriendelijk geproduceerde eendenlever, op de rechterpagina een enge opgeblazen variant uit de foute industrie. Gevolgd door een genuanceerd en zeer compleet verhaal over dit o zo heikele onderwerp. Klasse!

Ver-van-mijn-bed-show
De rubriekstitels zijn om onduidelijke reden consequent in het Engels, de auteurs en fotografen zijn internationaal geronseld en onder de geïnterviewde talking heads treffen we een New Yorkse voedselprofessor, een Libanese kookboekenschrijfster in Londen, en een Italiaanse Slow Food-held. Het blad werpt naar eigen zeggen “een verkennende en ruimdenkende blik over de grenzen om u een rijkdom aan kennis over culinaria uit de hele wereld aan te bieden”. Het wil haar lezers “meenemen naar nieuwe plekken overal ter wereld, om hen kennis te laten maken met interessante culturen en persoonlijkheden”. Dat klopt dus als een bus, al kan daarmee het risico op de loer liggen van ietwat ver-van-mijn-bedshow. Maar gelukkig is er ook een interview met onze eigen François Geurds (restaurant Ivy in Rotterdam).

Hainanese keuken
Valt er nog wat te koken? Jazeker, recepten zijn er ook. Bijvoorbeeld bij de prachtig gefotografeerde “Siciliaanse affaire” die lijkt op een serie stills uit een De Sica-film. Recepten uit de Hainanese keuken (Huh? Hainan? Dat blijkt een eilandprovincie in de Zuid-Chinese zee, halverwege tussen Vietnam en China). En met geitenmelk kan er ook veel meer dan je denkt. Kortom: een fraai blad om langzaam te savoureren dat zeker mee kan in de vakantiekoffer.

Sabor kost € 6,95. De eerstvolgende editie verschijnt in december 2011, vanaf 2012 is het de bedoeling dat het blad elke twee maanden verschijnt.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kippenbouillon van hergebruikte kip

Nieuw van Jamie Oliver

Jamie’s Amerika

Vorig bericht: « Vakantieboek De Kok
Volgend bericht: Pastasalade met tonijn »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN