• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 november 2011

Snelle walnotentaart

De recepten in het gisteren besproken Snelle Taartenboek hanteren ‘de Amerikaanse methode’: boter smelten, suiker en eventueel chocolade in een steelpannetje, dan hup, eieren, bloem en andere droge ingrediënten erbij, wat roeren met een pollepel en in de oven ermee. That’s all folks! Alleen baking soda heb je er wel vaak voor nodig, dubbelkoolzuurhoudende soda noemen wij dat, en je vindt het o.a. bij de apotheek.

Nodig voor 12 personen:
125 g boter
300 g suiker
250 g zure room
2 eieren
snufje zout
1 theel kaneel
1 theel vanille-extract
1 theel bakpoeder
1,5 theel baking soda
300 g bloem
300 g walnootstukjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante (of andere) bakvorm** in en bestuif met bloem. Smelt in een grote steelpan op zacht vuur de boter, af en toe roeren. Haal van het vuur zodra die gesmolten is. Roer suiker, zure room, eieren, zout, de helft van de kaneel en vanille-extract erdoor. Doe de baking soda en het bakpoeder er met je vingers bij, zodat je eventuele klontjes fijn kunt maken*. Nog een keer goed doorroeren en dan kan de bloem erbij, totdat alles net goed gemengd is. Roer als laatste ¾ van de noten erdoor. Schraap met een siliconenspatel de pan leeg in de vorm. Strooi de rest van de walnoot erover en bestrooi met de rest van de kaneel. Bak 45-50 minuten in de oven tot een pikker schoon uit het midden komt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, stort dan op een bord en laat nog eens 15 minuten afkoelen. Met een tweede bord kun je de vorm keren, zodat je al die leuke nootjes op de bovenkant ook daadwerkelijk ziet**.

*) Oké, dit boek staat zich erop voor dat er géén zeef gebruikt hoeft te worden, maar als je bloem, baking soda en bakpoeder eventjes door een zeef husselt, hoef je niet met je vingers te klooien hoor…
**) Of neem een springvorm natuurlijk! Alleen niet een te kleine, want dan wordt het binnenste niet gaar. Een grote springvorm dus, en tussentijds eventueel even afdekken met alufolie als hij te bruin wordt. En dan is ‘ie heerlijk en ziet ‘ie er zo uit ongeveer:

Dit recept komt zoals gezegd uit Het snelle taartenboek, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groene spaghetti uit de oven

Pasta met limoen, citroen en garnalen

Paasstol

Vorig bericht: « Het snelle taartenboek
Volgend bericht: Kookboek Amuses »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN