• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 december 2011

Varkenshaasmedaillons met paddenstoelensaus

(4 personen)

Voorbereiden: 30 minuten
Laaste moment: 10 minuten

Mooie mootjes varkenshaas met een smeuïge sherry-paddenstoelensaus op een bedje van aardappelpuree met elegante sliertjes snijbonen. Als dat niet feestelijk is!

Nodig:
500 g varkenshaas
300 g snijbonen
500 g kruimige aardappels
250 g paddenstoelen
300 ml kookroom
2 klontjes roomboter
scheut melk
ferme scheut sherry (Oloroso, Cream of Medium)
1 el Japanse sojasaus
peper & zout

Van tevoren (bijv. ochtend):

  1. Snij de varkenshaas in 3 mooie medaillons p.p. en bak ze goudbruin in wat hete boter. Laat ze niet gaar worden! Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  2. Schil de snijbonen met een dunschiller vanaf de zijkant, zodat je dunne sliertjes krijgt.
  3. Breng zout water eerst aan de kook, gaar de bonen kort en spoel ze direct af met ijskoud water (bewaar het kookwater!).
  4. Kook de aardappels gaar en stamp of knijp ze tot puree.
  5. Maak er een lekkere puree van met zout, flink wat boter en een scheut hete melk. (Geen magnetron? Bewaar dan de kale gepureerde aardappelen en doe de rest vanavond)
  6. Snij de paddenstoelen in plakjes, doe in een pan met een ferme scheut sherry en wat sojasaus. Laat inkoken, voeg de room toe en laat weer inkoken tot sausdikte. Dek de pan goed af.

Laatste moment:

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.
  2. Haal het vlees uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Zet circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Warm de bonen op in het kookwater.
  4. Zet de pan met paddestoelensaus weer op het vuur.
  5. Warm de puree op in de magnetron. (Geen magnetron? Meng in een pan op het vuur de aardappels met de kokendhete melk, boter en zout, blijf roeren)
  6. Doe de puree op warme borden, met daarop de bonen en medaillons.
  7. Serveer de saus eromheen of apart.

Wijntip:
Dikke witte Bourgogne op 10 °C. Als je liever rood schenkt, ga dan voor een volle Primitivo uit Zuid-Italië.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Noedelsalade met spruitjes

Weense gehaktballen

Rode kool uit de oven

Vorig bericht: « Huisgemaakte filet américain
Volgend bericht: Op naar Antipakjesavond (4) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN