• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 juli 2012

Sperziebonen volgens Alain Passard

Op zoek naar een – uiteraard vegetarisch – recept in het nieuwe, gisteren besproken boek Recepten van Alain Passard viel de keuze al snel op de sperziebonen. Al was het maar omdat het het favoriete gerecht is van Jonnie en Thérèse Boer, sterker nog, in de inleiding roemen ze het als ‘het mooiste groentegerecht ooit. Fenomenaal’. Voor minder doen we het niet. Dit recept is zo simpel, dat het uiteraard alleen werkt met ingrediënten van de allerbeste kwaliteit. En het blijft natuurlijk de vraag hoe je aan versgepelde natte amandelen komt…

Eerst de briljante versie uit het stripboek En cuisine avec Alain Passard van Christophe Blain (vakantiegangers naar Frankrijk moeten vooral even een boekwinkel binnenlopen en kijken of ze ‘m hebben):

Allez hop, en nu aan de slag.

Nodig voor 4 personen:
600 g haricots verts
15-20 g gezouten boter*
scheut olijfolie
12 versgepelde amandelen
1 grote rijpe (liefst witte) perzik
blaadjes van 3-4 takjes (paarse) basilicum
fleur de sel
peper uit de molen

Blancheer de bonen in licht gezouten kokend water beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en dompel ze in water met ijsklontjes. Laat uitlekken in een vergiet. Snij de perzik (met schil) in 12 parten.
Verhit op laag vuur de boter met een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan/wok. Roerbak de bonen een minuutje op hoog vuur. Voeg de amandelen en de perzikparten toe en op het laatst wat basilicumblaadjes. Bestrooi met een snufje fleur de sel en een paar draaien zwarte peper. Meng de ingrediënten vooral niet door elkaar, zo blijven de perzikparten mooi heel. Schep het gerecht op vier warme borden (let op de collage van Alain Passard zelf wat zo ongeveer de bedoeling is) en serveer direct.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Recepten van Alain Passard, lees hier mijn artikel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Ottolenghi recept: omelet met snijbiet

Florida Grapefruit à la Niven

Babyhapje (ook voor volwassenen)

Vorig bericht: « Kookboek Alain Passard
Volgend bericht: Kebab »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN