• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

25 juli 2012

Kookboek Alain Passard

Alain Passard is een fenomeen. Franse sterrenchef (drie Michelinsterren bij l’Arpège in Parijs) en – of moet ik zeggen ‘maar’- hij kookt vooral met groente. En hij is ook nog eens beroemd om zijn eitje, dat ik thuis nog niet tot volle tevredenheid heb weten te reconstrueren. Ik heb nog nooit bij l’Arpège gegeten, het dichtstbij dat ik ben gekomen is een verschrikkelijk leuk stripboek dat ik laatst in Parijs kocht. En cuisine avec Alain Passard heet het, en daarin laat tekenaar Christophe Blain zich helemaal overdonderen door de kunsten van de meester. Hij beschrijft/tekent situaties in het restaurant, in de keuken en in zijn twee grote moestuinen. En natuurlijk komen er ook recepten aan bod. Het begin van het boek is het allergrappigst. Hij heeft nog nooit van Passard gehoord, spreekt af met de mensen van de uitgeverij die hem benaderd hebben in l ‘Arpège en is zichtbaar na de eerste hap in hogere sferen. Allez, we doen een fragmentje:

Terug uit Parijs blijkt Passard verdorie in Amsterdam te zijn geweest om zijn nieuwe kookboek te presenteren. Deze is wel in het Nederlands, en heet Recepten van Alain Passard. Een bijzonder boek vol sprankelende groentecombinaties, met fruit op onverwachte plekken. Geen foto’s van zijn creaties, helaas, iets waar ik juist na het stripboek nieuwsgierig naar was geworden, maar collages van Passard zelf. Mooi, maar toch jammer. Enfin, hij is er zelf blijkens het voorwoord apetrots op, dus laat het hem maar niet horen.

Een aantal recepten herkende ik uit het stripboek. Al zien ze er wel anders uit, zoals de ananas met olijfolie, honing en limoen/citroen:

Morgen doen we een recept!

Alain Passard, Recepten van Alain Passard, De ***chef die groenten de hoofdrol geeft, uitgeverij Terra, ISBN 9789089895349, € € 29,99

Christophe Blain, En cuisine avec Alain Passard (oui! in het Frans), uitgeverij Gallimard, ISBN 9782070696123, € 17. Naschrift: stripboek is er nu ook in het Nederlands.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Cursus kookboek schrijven 10: vormgeving

Wortels met sinaasappelbulgur

Appeljam

Vorig bericht: « Frambozenjam
Volgend bericht: Sperziebonen volgens Alain Passard »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN