• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 april 2013

Feestrecept: zalm uit de oven

Gisteren at ik een beetje van mezelf en een beetje van een ander. Waarom altijd zelf het wiel uitvinden als iemand anders dat al voor je heeft gedaan? De zalm uit de oven van Nicoletta zag er zo lekker uit, die moest het worden voor mijn feestelijke paasdiner. Dat overigens werd omgezet in een paaslunch nadat ik zaterdag in NRC een pleidooi had gelezen dat er meer geluncht moet worden. Waar mijn gasten (die hadden het toevallig ook gelezen) het helemaal mee eens waren, dus dat kwam goed uit.

Stap 1: Zalm insmeren met honingmosterdsaus en kruiden. Het exacte recept vind je bij Nicoletta, op haar blog Cucina del Sole. Ik had voor 9 personen (6 volwassenen, 3 kinderen) een zalmfilet van een kilo aangeschaft, maar daarvoor hoef kun je de hoeveelheden van de saus/marinade hetzelfde laten als in het recept. Zeg de snijgrage visboer vooral dat hij de vis aan één stuk moet laten!

Stap 2: Hermetisch dichtpakken in bakpapier.
Het nadeel van bakpapier ten opzichte van aluminiumfolie is dat het de hinderlijke gewoonte heeft om los te springen. En met zo’n groot stuk zalm heb je niet zoveel extra papier over voor extra dubbelvouwen. Maar gelukkig bood de nietmachine uitkomst. Zo gaat ‘ie in de oven gegarandeerd niet open. Overigens had ik hem eerst nog lekker een uurtje of wat laten marineren buiten in de onvoorjaarse kou.

Stap 3: Uit de oven halen en openmaken in het lentezonnetje. En vooral met je neus erboven hangen, want hij ruikt heerlijk!

Stap 4: Op een gezellige schaal deponeren (met z’n tweeën gaat dat makkelijker, want hij moet natuurlijk wel heel blijven) en op naar de oh’s en ah’s aan tafel. Daar snij/schep je hem makkelijk in porties.

Toprecept. Groot succes. Aardappeltjes en venkel uit de oven erbij (die waren wel van mezelf) plus een batterij flessen frisse witte wijn. En nu snel hopen op een eerstvolgende feestgelegenheid. En anders doen we het de volgende keer met een klein stukje, voor de gewone doordeweekse variant zonder visite.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Latkes met makreelsalade

Paasbrunch

Ovengedroogde tomaten

Vorig bericht: « Chocoladetaart met paaseitjes
Volgend bericht: Wolkencake chocolade »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN