En nou heb ik er genoeg van. Ik ben er he-le-maal klaar mee. Altijd maar weer die kipfilet. Moet u maar eens opletten in de supermarkt, bij het wereldmixenschap. Werkelijk al die pakjes en zakjes gaan uit van kipfilet. Niet dat die erbij zit, nee, die moet u er zelf bijkopen. Griekse gyros met kip, Marokkaanse tajine met kip, Mexicaanse enchiladas met kip, Amerikaanse jambalaya met kip. Kantonese kip, Hoisin kip, Madras kip, Tandoori kip, Siam kip. Paella met kip, Turkse dürum met kip, Chicken tonight met kip, Italiaanse risotto met kip, Japanse noodles met kip, Oosterse wraps met kip, Indiase wraps met kip, Tandoori wraps met kip. Mix voor kip kerrie. Smulpannetje met kip in mosterdsaus met een vleugje honing, Hollands pannetje met kip. Roerbakmie met kip, bami speciaal met kip, roerbaknoedels met kip kerrie of roerbaknoedels met kip mediterraan. Braadstomen kip provençaal, knoflook, paprika danwel honing. Dagschotel kip met paprika en goulashsaus. Mix voor kip uit de oven met tomatensaus of mix voor kip uit de oven met kaassaus. Aziatische Zoete Sojasaus met mie-nestjes en kip.
En dan vergeet ik nog bijna de Thaise curry met kip.
Uit een pakje: Conimex Thai Curry
Inhoud: Rode Curry sausmix: Gemodificeerd zetmeel, ui, aroma (met soja, tarwe, selderij), plantaardige vet, zout, suiker, maltodextrine, citroengras, zetmeel, plantaardige olie, kleurstof E160c, smaakversterker (E621, E631), galangawortel, melksuiker, emulgator E322 (soja), kerrie (met mosterdzaad), komijn, zwarte peper, melkeiwitten, voedingszuur E330, chilipoeder, citroensap.
Basmatirijst: Rijst, peterselie.
Mix voor saladedressing: Suiker, basterdsuiker, ui, voedingszuur (E262, E330), zout, verdikkingsmiddel E145, paprika 1,5%, maltodextrine, citroensap, aroma, kleurstof E150c, plantaardige olie, zwarte peper, melksuiker, koriander, smaakversterker E621.
Zelf toevoegen: kipfilet, broccoli, komkommer, wokolie
Die kip is dus steevast kipfilet. Vinden we het gek dat de plofkipindustrie nog altijd welig tiert? Die bestaat bij de gratie van het feit dat wij alleen kipfilets blieven. Dat die arme razendsnel opgefokte beestjes door hun poten zakken maakt niet uit. Die poten hoeven we niet. De rest ook niet. Alleen het borstvlees. Roomblank en binnen een mum van tijd gortdroog.
Ik had u vorige week een curryrecept beloofd. Maar ik heb niks gezegd over kip, dus het wordt een kiploze curry. Maar wel met lekker veel groente.
Zelf maken? Mijn recept voor groentecurry is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.