• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 juni 2013

Cheesecake

cheesecakeTaart met zuivel, laten we het daar eens over hebben. In feite zijn er twee basistypes cheesecake, namelijk via de warme of de koude methode. Bij de warme methode bakt de taart langzaam in de oven en wordt gewoonlijk pas uren later wél weer koud geserveerd. Bij de koude methode komt er geen oven aan te pas en stijft de taart met behulp van gelatine op in de koelkast. In de laatste categorie herkennen we Dr. Oetker met z’n overbodige mixen voor taarten met kwark danwel Mon Chou. Maar vandaag wil ik het hebben over de bakversie, de New York Cheesecake.

Uit een pakje: Antoinette “Let them eat cake” – New York Cheesecake Mix
Inhoud: Suiker, tarwebloem, zonnebloemolie, volkorenmeel, gemalen vanillestokjes, gedeeltelijk geïnverteerde suikersiroop, natriumbicarbonaat, wijnsteenzuur, zout, appelzuur.
Zelf toevoegen: boter, roomkaas, eieren

In een verantwoorde supermarkt stuitte ik op een bakmix onder de grappige naam ‘Let them eat cake’, naar die beroemde uitspraak die Marie-Antoinette nimmer gebezigd heeft, maar waar ze nooit meer vanaf komt. Achter het merk schuilen twee dames, een Nederlandse en een Amerikaanse. Die laatste was naar eigen zeggen geschokt over het kleine aanbod bakmixen op de Nederlandse markt toen ze in 1996 hier kwam wonen. Dat moest beter kunnen, vond ze. ‘Een bakmix uit een pakje betekent nog niet dat je taarten en koekjes moeten smaken naar de doos waar ze uit komen!’ Helemaal mee eens, tot ik zag dat het pakje € 6,49 moest kosten. Waar dus die boter, roomkaas en eieren nog bij moeten. Hoe sympathiek ik het merk ook vind, hier krab ik me toch even achter de oren. Voor cheesecake heb je toch helemaal geen mix nodig? Alleen wat koekjes en suiker?

Helaas pindakaas, dit recept staat niet meer online. Maar er staan genoeg andere recepten op deze site, en anders zijn er altijd nog mijn kookboeken.Koken-met-karin-boeken

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bonensalade #Bonenestafette

Shoarma van oesterzwammen

Sperziebonen volgens Alain Passard

Vorig bericht: « Schwarzwalder Kirschtorte
Volgend bericht: Zelf kroketten bakken à la Van Dobben »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN